Life

De ce e bine să pui hrean și cimbru la murături. Secretul unei bucătărese din Maramureș

De ce e bine să pui hrean și cimbru la murături. Acesta este secretul unei bucătărese din Maramureș, pe nume Lili. A explicat de ce se face așa.
16.10.2022 | 12:13
De ce e bine sa pui hrean si cimbru la muraturi Secretul unei bucatarese din Maramures
De ce e bine să pui hrean și cimbru la murături. Secretul unei bucătărese din Maramureș. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

O bucătăreasă din Maramureș a dezvăluit de ce este bine să punem hrean și cimbru atunci când facem murături.

De ce e bine să pui hrean și cimbru la murături

Bucătăreasa Lili spune că acesta este secretul pentru murăturile perfecte, în special pentru castraveții la oțet. Doar așa vor ieși cu adevărat delicioase și vor ține foarte mult timp în cămară.

ADVERTISEMENT

De asemenea, bucătăreasa spune că ingredientele trebuie luate toate din grădină și să alegem soiuri românești pentru că sunt cele mai bune.

„Muraturile se pun cu hrean cimbru şi mărar. Castravetii trebuie să vină din grădină, totul din gradină nu din Spania unde am lucrat eu 20 de ani”, a spus Lili, conform Observator.

ADVERTISEMENT

Condimentele perfecte pentru murături. Nu dau greș niciodată

Pentru a avea murături foarte gustoase trebuie să fim atenți la condimentele pe care le folosim pentru că ele chiar fac diferența. Iată ce ar trebui să alegem de fiecare dată pentru murăturile de iarnă.

Piperul boabe este foarte util pentru castraveții murați. Sarea este nelipsită din orice fel de murături, dar este foarte important să alegem atenți sarea pe care o folosim.

ADVERTISEMENT

De exemplu, sarea de mare este cea pe care ar trebui să o folosim pentru că nu își pierde proprietățile atunci când o amestecăm cu oțetul.

Usturoiul este și el foarte important, iar un cățel de usturoi pus în borcan poate da o aromă deosebită. Nelipsite ar trebui să fie și foile de dafin, boabele de muștar, pătrunjelul și mărarul – proaspăt sau uscat.

ADVERTISEMENT

Cât de bune sunt murăturile pentru organism

Murăturile sunt foarte benefice pentru organism și dacă sunt consumate regulat putem să ne bucurăm de o digestie mai bună și, de asemenea, putem trata constipația.

Murăturile sunt o sursă bună de vitamine minerale și antioxidanți. De asemenea, zeama de la murături este și ea foarte benefică.

Zeama de varză murată este un remediu binecunoscut pentru constipație, iar cea de la castraveții murați te poate scăpa de unele dureri de cap.

ADVERTISEMENT