Mulți români obișnuiesc să mănânce omletă la micul dejun și nu numai. Totuși, un ingredient preferat și utilizat de fiecare dată ar trebui, însă, să fie evitat, conform bucătarilor profesioniști.
În multe bucătării din România se folosește mai mult sau mai puțin ulei atunci când este pregătită o omletă. Totuși, conform rețetei franțuzești, tehnica este una complet greșită.
Pentru a avea un gust bun și a respecta modul corect de pregătire, este important să respecți toți pașii. Diferența dintre rețeta franțuzească și cea americană este că uleiul este interzis.
Omleta clasică se face doar cu ouă și unt, cel din urmă ingredient fiind cel care schimbă gustul preparatului. Textura corectă a acestuia este moale, iar culoarea una deschisă, uniformă și nu are pete maronii.
Pe de altă parte, un alt ingredient care nu are ce căuta în omletă, după cum au dezvăluit specialiștii, este laptele. Astfel că, primul sfat pentru a obține omleta ideală este să bați ouăle cu un tel timp cel puțin 30 de secunde.
Ulterior, ingredientele se condimentează cu sare și piper. Pentru ca acest fel de mâncare să fie perfect, este necesară utilizarea unei tigăi antiaderente, iar focul trebuie setat la temperatura potrivită.
Prin urmare, focul este bine să fie mediu, iar capacul tigăii să fie uns cu unt. În acest fel, mâncarea va fi și mai savuroasă. În plus, aceasta va ieși moale, pufoasă și fragedă.
De asemenea, dacă nu ești adeptul unei omlete simple și vrei să adaugi ierburi sau brânză, asigură-te că omleta este gata încălzită și aproape formată înainte de a le adăuga.
Ține cont și de faptul că, în rețeta originală, omleta nu este tare la finalul procesului de gătire, ci moale în interior. Astfel că, data viitoare când îți vei pregăti micul dejun, ar fi bine să-ți amintești de sfaturile bucătarilor și vei avea parte de o masă delicioasă.