Life

Ce să nu pui niciodată lângă sarmale. Mihaela Bilic a dezvăluit ingredientul la care trebuie să renunți. Mulți români îl adoră

Mihaela Bilic a dezvăluit ce nu trebuie să pui niciodată lângă sarmale. Ingredientul e consumat de mulți români, dar trebuie să renunți la el.
22.12.2023 | 16:10
Ce sa nu pui niciodata langa sarmale Mihaela Bilic a dezvaluit ingredientul la care trebuie sa renunti Multi romani il adora
Ingredientul pe care nu e bine să-l pui lângă sarmale. Mihaela Bilic a explicat de ce. Sursa foto: Facrbook, Hepta/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic a dezvăluit ce nu trebuie să pui niciodată lângă sarmale. Mulți români adoră acest ingredient, dar este recomandat să renunțe la el dacă nu vor să pună câteva kilograme în plus după sărbători.

Ingredientul pe care să nu îl pui niciodată lângă sarmale, dezvăluit de Mihaela Bilic

Crăciunul este peste doar câteva zile, iar multe gospodine au început deja să se pregătească pentru această sărbătoare, mai ales atunci când vine vorba de masa de Crăciun.

ADVERTISEMENT

Sarmalele se află printre preparatele cele mai consumate de sărbători. Sunt sățioase, delicioase și pot fin condimentate în funcție de preferințele fiecăruia.

Cu toate că multe persoane le consumă cu  mămăligă, ar trebui să renunțe la acest obicei. Este recomandat să facă acest lucru mai ales dacă vor să-și mențină silueta chiar și după sărbători. Nutriționistul a explicat care este motivul.

ADVERTISEMENT

Din moment ce sarmalele combină carnea cu cerealele, dar și cu legumele, nu este nevoie și de mămăligă, ci pot fi consumate ca fel de mâncare principal.

“Sarmalele, cel mai bun exemplu de simbioză între floră și faună. Am găsit această definiție pe rețelele de socializare și recunosc că mi-a plăcut la nebunie.

ADVERTISEMENT

Sarmalele chiar sunt un fel de mâncare echilibrat, ele combină carnea cu cerealele și legumele așa cum este recomandat nutrițional. În cazul în care țineți la siluetă, renunțați la mămăligă și consumați sarmalele ca fel unic la o masă.

Ăsta e adevărul, Sărbătorile de iarnă nu sunt complete fără gust și fără miros… de sarmale. Ca să nu mai zicem că au și efect probiotic”, a explicat specialista în mediul online, acum ceva timp, notează romaniatv.ro.

ADVERTISEMENT

Câte sarmale e bine să mănânci de Crăciun

Mihaela Bilic a făcut câteva recomandări pentru a evita să mâncăm prea mult la masa de Crăciun. În afară de faptul că e bine să renunțe la mămăligă, persoanele care vor să aibă aceeași greutate și după masa de sărbători trebuie să consume doar câteva sarmale.

Astfel, potrivit nutriționistului, cinci sarmale sunt suficiente pentru a nu avea probleme cu kilogramele în plus. De asemenea, e bine ca umplutura să fie făcută din carne tocată din pulpă de porc.

Sarmalele trebuie fierte în zeamă de varză, borș sau suc de roșii, fără ulei, iar smântâna doar de decor. Aceasta din urmă poate fi înlocuită, în schimb, cu iaurt grecesc sau cu unul care conține 2% grăsime.

ADVERTISEMENT