Life

Ce să pui în apa din suportul pentru brad ca pomul de Crăciun să reziste mai mult timp. Trucul pe care puțini îl știu

Mai este foarte puțin până la Crăciun, așa că românii se pregătesc să împodobească bradul, însă puțini știu ce să pună în apa din suport pentru ca acesta să se păstreze proaspăt.
07.12.2023 | 07:48
Ce sa pui in apa din suportul pentru brad ca pomul de Craciun sa reziste mai mult timp Trucul pe care putini il stiu
Cum puteți avea un brad plin de viață toată luna decembrie/ sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Dacă ați găsit bradul perfect pentru Crăciun și l-ați împodobit deja, atunci trebuie să știți și cum îl faceți să reziste mai mult toată luna decembrie. Vă prezentăm câteva trucuri utile care vă vor ajuta să vă bucurați de un brad plin de viață cât mai mult timp.

Cum poate rezista pomul de Crăciun mai mult timp

Bradul de Crăciun este nelipsit din casele tuturor românilor în luna decembrie. Deși multe persoane optează pentru un brad natural în detrimentul celui artificial, acest lucru vine la pachet și cu anumite dezavantaje.

ADVERTISEMENT

Se știe că bradul de Crăciun este simbolul sărbătorilor de iarnă, dar de cele mai multe ori, acesta începe să se usuce dacă este ținut la căldură. Acest lucru se întâmplă fix înainte de perioada cea mai importantă din an. Așadar, pentru a vă bucura mai mult timp de brad, iată ce trebuie să puneți în apa din suportul pentru brad.

În primul rând, brazii de Crăciun preferă un mediu răcoros, așa că asigurați-vă că îi ținețo departe de sursele de căldură precum radiatoarele, caloriferele și lumina directă a soarelui. Acestea pot accelera uscarea și pot transforma culoarea verde într-un maroniu nedorit.

ADVERTISEMENT

Apoi, puteți folosi un umidificator. Un astfel de obiect plasat în apropierea bradului poate ajuta la menținerea nivelului optim de umiditate. Acest aspect este crucial pentru a preveni uscarea și căderea acelor bradului.

Trucuri pentru menținea prospețimii bradului

Pe lângă trucurile menționate anterior, mai există și câteva secrete privind amestecul dintre apă și anumite substanțe care ajută la menținerea culorii vibrante a bradului de Crăciun. Dacă ați optat pentru un brad pe care doriți să-l țineți într-un recipient cu apă sau în pământ, trebuie să știți din start că puteți adăuga câteva ingrediente banale, care vor ajuta bradul să se mențină proaspăt mai mult timp.

ADVERTISEMENT

Puteți pune limonadă în apa din suport, pentru ca bradul să nu-și piardă prospețimea. Adaugă 4-5 linguri de limonadă în apa din recipientul în care ții bradul. Zahărul din limonadă poate ajuta la menținerea structurii celulare a copacului și previne căderea acelor, chiar și la câteva săptămâni după ce acesta a fost tăiat.

Adăugați cu încredere vodcă în apa unde e ținut pomul

Totodată, vodca poate preveni bacteriile. Un alt truc este să adaugi un pahar mic de vodcă în apa din recipient. Alcoolul din vodcă contribuie la distrugerea bacteriilor din apă, astfel că bradul rămâne proaspăt și sănătos. Poți realiza acest amestec cu vodcă la fiecare două sau trei zile și te vei bucura de rezultate.

ADVERTISEMENT

Și un cocktail pentru longevitate este vital pentru bradul de Crăciun. Dacă vrei să îți răsfeți bradul cu ceva special, pregătește un cocktail din vodcă și limonadă și toarnă-l în recipientul cu apă. Această combinație nu numai că va menține prospețimea bradului, ci îi va oferi și un parfum plăcut în locuința ta.

ADVERTISEMENT
Tags: