Life

Ce să pui în fasolea bătută ca să-i dai gustul din copilărie. Va ieși deosebit de savuroasă

Cum să prepari cea mai delicioasă fasole bătută de post. Ai nevoie de un singur ingredient care să îi ofere un plus de savoare
19.04.2024 | 14:17
Ce sa pui in fasolea batuta ca sai dai gustul din copilarie Va iesi deosebit de savuroasa
De ce ingredient ai nevoie pentru a prepara o rețetă delicioasă de fasole bătută de post. Sursa foto: captură Youtube/ Idei de Rețete
ADVERTISEMENT

Mult a fost, puțin a mai rămas din perioada postului. Gospodinele care sunt în pană de idei pot opta oricând pentru fasolea bătută. Se prepară foarte simplu, iar pentru un plus de savoare, este nevoie de un singur ingredient.

De ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara cea mai delicioasă fasole de post

Fasolea bătută se înscrie cu succes pe lista preparatelor tradiționale românești. Este foarte gustoasă și poate fi o alternativă foarte bună pentru perioada postului.

ADVERTISEMENT

Fasolea bătută este un preparat versatil, iar în funcție de imaginația fiecărei gospodine, aceasta poate fi gătită în diverse feluri. Fie că optezi pentru varianta clasică, fie pentru fasole bătută cu ciuperci sote, toate sunt la fel de delicioase.

Pentru a prepara fasolea bătută de post, vei avea nevoie de 500 de grame de fasole, 100 m de ulei și două cepe. Lista ingredientelor continuă cu 3 căței de usturoi, sare și piper după gust.

ADVERTISEMENT

Rețeta de fasole bătută de post a rămas neschimbată și este aceeași ca pe vremea bunicii. Pentru a nu pierde mult timp cu fasolea pe foc, se recomandă ca aceasta să se lase la înmuiat peste noapte.

Un singur ingredient transformă fasolea bătută într-o explozie de gust și savoare

A doua zi, fasolea se fierbe foarte bine din trei ape curate. Aceasta trebuie să stea la fiert până când boabele sunt suficient de moi pentru a putea fi pasate.

ADVERTISEMENT

Boabele de fasole moi se pun într-un blender, alături de puțină apă în care au fiert. În funcție de consistența pe care o doriți, aceasta poate fi mai moale sau mai solidă.

Tot în blender alături de boabele de fasole se pune și usturoiul pisat. Amestecul se condimentează după gust cu sare și piper. În momentul în care totul este omogen, fasolea se pune într-o farfurie și se lasă la răcit.

ADVERTISEMENT

Acum urmează pasul care face mereu diferența. Dacă vrei ca fasolea ta bătută să aibă gustul de altădată, tot ce trebuie să faci este să prepari o pastă delicioasă de roșii. Pentru asta, nu ai nevoie de multe ingrediente.

Cele două cepe se toacă mărunt și se pun la călit într-o tigaie. În momentul în care ceapa a căpătat o culoare aurie, se pun pasta de roșii și condimentele după gust. Amestecul se lasă la fiert pentru 10 minute.

După ce s-a scurs timpul, pasta de roșii se pune peste fasolea din farfurie. Înainte de a fi servită, se recomandă a se lăsa câteva minute la răcit.

ADVERTISEMENT