Life

Ce să pui în găluștele de post ca să iasă foarte gustoase. Secretul unei gospodine cu experiență

Ce să pui în găluștele de post ca să iasă gustoase. Secretul gospodinelor cu experiență. Ingredientele de care ai nevoie.
11.04.2024 | 07:22
Ce sa pui in galustele de post ca sa iasa foarte gustoase Secretul unei gospodine cu experienta
Ce să pui în găluștele de post. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Supa este o mâncare de post pe care o poți găti în această perioadă, iar găluștele se pot face și fără ou. Se prepară foarte ușor și pot ieși la fel de delicioase și pufoase.

Ce trebuie să pui în găluștele de post pentru a ieși foarte gustoase

Este perioada Postului Paștelui, iar cei care îl țin optează pentru diverse rețete bazate pe ingrediente vegetale. Dacă vrei să prepari o rețetă de post, există numeroase feluri de mâncare dintre care poți alege.

ADVERTISEMENT

De asemenea, există și variante de post ale multor preparate foarte consumate de români, cum ar fi supa cu găluște. Deși aluatul de găluște conține ou, există și varianta fără acest ingredient și vor ieși la fel de gustoase.

Pentru supă, ai nevoie de 2 morcovi, 2 cepe, un păstârnac, o rădăcină de țelină, sare și piper, pătrunjel și ulei. Pentru găluște, trebuie să folosești 4 linguri de griș, 3 linguri de făină și sare (după gust).

ADVERTISEMENT

Legumele trebuie curățate de coajă, după care se spală și se pun la fiert împreună cu sare și piper, după gust. Se poate folosi un cubuleț bio concentrat de supă dacă vrei să-i adaugi mai mult gust.

Pentru a prepara găluștele, se amestecă grișul, făina și puțină sare. Se adaugă câteva lingurițe de apă până când se obțină o pastă asemănătoare cu o smântână. Pasta nu trebuie să fie nici prea groasă, dar nici prea lichidă.

ADVERTISEMENT

Legumele se scot din supă și se lasă bucățile de morcovi. Se lasă focul mic, iar găluștele se pun cu lingurița. Se adaugă o cană de apă rece pentru a scădea temperatura supei și se lasă la fiert până când găluștele ies la suprafață și devin pufoase.

Se mai adaugă sare și piper după gust, dar și pătrunjel tocat, iar supa se servește caldă. Pentru mai mult gust, poți să pui în supă și ardei roșu. Poftă bună!

ADVERTISEMENT

Pentru ca găluștele să iasă pufoase, aluatul se lasă la odihnit pentru 10 minute și se pot fierbe separat pentru a rămâne intacte, fără a se sfărâma.

Pot fi, de asemenea, fierte și în supă și nu se vor sfărâma. Acestea trebuie să fiarbă timp de 10 – 15 minute pentru a ieși cât mai pufoase, notează romaniatv.net.

ADVERTISEMENT