Life

Ce să pui în piftie ca să iasă limpede. Ingredientul secret al gospodinelor de la țară

Cum să prepari cea mai limpede piftie pentru invitații de la masa de Crăciun. Trucul care este la îndemâna oricărei gospodine
10.12.2023 | 17:50
Ce sa pui in piftie ca sa iasa limpede Ingredientul secret al gospodinelor de la tara
Cum să prepari cea mai limpede piftie Sursa foto: captură Youtube/ Elena Cuisine
ADVERTISEMENT

În perioada sărbătorilor de iarnă, aproape că nu este gospodină care să nu facă piftii. Piftia este unul dintre preparatele care îți pot da destul de multă bătaie de cap, mai ales dacă este pentru prima dată când încerci să le faci.

Cum te asiguri că prepari cea mai limpede piftie

Piftia este un preparat tradițional care în perioada de iarnă nu lipsește de pe mesele românilor. Gospodinele se întrec care mai de care să facă cele mai delicioase, dar și cele mai limpezi piftii.

ADVERTISEMENT

Nu toată lumea știe care este secretul unei piftii limpezi, ca din reviste. Dincolo de faptul că este foarte importantă carnea aleasă, mai este un detaliu care face diferența de fiecare dată.

Dacă te numeri printre gospodinele care trebuie să gătească și pentru invitații la masa de Crăciun, atunci asta te va salva. Ai nevoie de doar un singur ingredient pe care să îl pui în piftiile tale pentru ca acestea să fie limpezi.

ADVERTISEMENT

Pentru ca preparatul să iasă ca la carte, este foarte importantă carnea aleasă. De obicei, se recomandă cea de curte, de țară pentru un gust și o savoare mai intense. Dar, nu vei da greș nici nu cea din comerț cumpărată.

Pașii de care trebuie să ții cont dacă vrei să îți impresionezi invitații

După ce ai ales carnea, trebuie să nu omiți, sub nicio formă, ingredientul care îi va schimba total aspectul. Piftia va fi mult mai limpede și îi va cuceri din prima pe pofticioșii de la masa de Crăciun sau Revelion.

ADVERTISEMENT

Ingredientul secret este la îndemâna oricărei gospodine. În special a celor care nu au de gând să riște pentru ca piftia să se închege pe cale naturală. Pentru ca preparatul să fie foarte limpede, tot ce trebuie să adaugi în rețetă este gelatina.

Imediat ce ați optat pentru acest ingredient, veți observa diferența. Piftia este mult mai clară și are un aspect mult mai plăcut ochiului. Desigur, nu vor lipsi din meniu nici complimentele din partea invitaților.

ADVERTISEMENT

Rețeta clasică de piftie este una simplă. De fiecare dată, gospodinele din toată țara o aleg pentru a nu da greș cu ea. Ingredientele nu sunt nici ele unele complicate. Mixate împreună, te vor ajuta să pui în farfurie cea mai delicioasă piftie.

Tot în perioada sărbătorilor de iarnă sunt nelipsite sarmalele și salata de boeuf. Acum, mai mult ca niciodată, specialiștii în nutriție și medicii recomandă cumpătare alimentară. Românii au un istoric destul de cunoscut în aglomerarea spitalelor în perioada Crăciunului sau Revelionului.

ADVERTISEMENT