Life

Ce să pui în salata orientală ca să îți iasă ca la mama acasă. Ingredientul care îi dă gustul perfect

Cum să prepari cea mai delicioasă salată orientală, la tine acasă. Ingredientul ”vedetă” care transformă preparatul într-o explozie de gust și savoare.
26.03.2024 | 18:20
Ce sa pui in salata orientala ca sa iti iasa ca la mama acasa Ingredientul care ii da gustul perfect
Ingredientul secret care va transforma salata orientală într-o explozie de gust și savoare. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Salata orientală poate fi o variantă excelentă atunci când vrei să ai parte de un prânz lejer, dar cu multe vitamine. Rețeta clasică o știm cu toții, însă, un singur ingredient poate transforma această salată într-o explozie de gust și savoare.

Ingredientul secret care schimbă complet gustul salatei orientale

Salata orientală este foarte simplă de preparat, iar rezultatul este unul delicios. Acum, în perioada Postului Paștelui, salata orientală poate fi consumată fără nicio problemă de către toți cei care și-au propus să stea departe de tentațiile culinare.

ADVERTISEMENT

De obicei, multe gospodine apelează la rețeta clasică atunci când vine vorba de prepararea salatei orientale. Însă, puține sunt persoanele care știu că un ingredient banal poate transforma radical acest preparat simplu.

Salata orientală este foarte versatilă și poate fi adaptată perioadei postului. Deși mulți tind să creadă că cei mai importanți pentru această salată sunt cartofii, altul este ingredientul care face diferența.

ADVERTISEMENT

”Vedeta” din salata orientală este ceapa roșie. Pentru ca gustul ei să fie unul inedit și să se mixeze de minune cu celelalte ingrediente, se recomandă marinarea cepei înainte de a fi adăugată la salată.

Cum se marinează ceapa pentru rețeta de salată orientală de post

Pentru procesul de marinare al cepei roșii ai nevoie de 200 ml de oțet de vin alb, 15 ml ulei de floarea soarelui și de 50 ml de apă. Nu trebuie să lipsească nici o linguriță de zahăr și una de sare.

ADVERTISEMENT

Pentru ca ceapa să se marineze așa cum trebuie, este necesar să se respecte toți pașii acestui proces. Pentru început, ceapa se toacă fâșii, se presară sare peste ea și se pune într-o caserolă cu capac.

Într-un alt bol, se amestecă restul de ingrediente, oțetul, uleiul, apa și zahărul. Compoziția lichidă se toarnă peste ceapa cu sare din caserolă. Se pune capacul caserolei și întregul amestec se agită până se întrepătrund toate ingredientele. Amestecul se lasă în caserolă pentru 30 de minute.

ADVERTISEMENT

Ceapa astfel marinată se poate folosi ca ingredient în salata orientală de post. Salata se prepară conform rețetei clasice în care cartofii sunt puși la fiert cu sare, după care sunt tăiați cubulețe și puși într-un bol.

Peste cubulețele de cartofi se pun fâșiile de ceapă stoarse de excesul de oțet. În funcție de preferințe, se pot adăuga măsline, dar și pătrunjel pentru o notă de prospețime.

ADVERTISEMENT