Life

Ce să pui în sosul pentru paste ca să iasă ca-n Italia. Ingredientul secret care face diferența la final

Ce să pui în sosul pentru paste ca să iasă ca-n Italia? Un ingredient banal va face diferența la final și îi va da o aromă deosebită.
19.04.2024 | 18:56
Ce sa pui in sosul pentru paste ca sa iasa can Italia Ingredientul secret care face diferenta la final
Ce să pui în sosul pentru paste ca să iasă ca-n Italia. Sursă foto: Pinterest /colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce să pui în sosul pentru paste ca să iasă ca-n Italia? Deși la prima vedere pastele se prepară destul de ușor, adevărul e că anumite ingrediente pot să facă diferența la final. La ce trucuri poți apela?

Ce să pui în sosul pentru paste ca să iasă ca-n Italia

Pastele sunt un adevărat deliciu. Nu contează rețeta pe care o alegem, pentru că gustul lor este cu adevărat unul deosebit. Totuși, contează și ingredientele pe care le folosim. Sosul joacă și el de asemenea un rol esențial.

ADVERTISEMENT

Contează și cât fierbi pastele, dar și ce pui în apa lor. De asemenea și alte detalii pot să facă diferența. Nu e nevoie să pierzi timpul mult în bucătărie astfel încât să te bucuri de un preparat delicios.

Ce să pui în sosul pentru paste ca să iasă ca-n Italia? Marcella Hazan, autoarea cărții “Essentials of Italian Cooking”, spune că un ingredient cheie o să facă diferența și transformă total sosul.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre banalul unt. Astfel, dacă vrei să faci paste ca la carte cu un sos de roșii pe măsură, ai nevoie de niște ingrediente simple. Este vorba despre sare, unt, roșii în conservă și o jumătate de ceapă.

Ingredientele care vor face sosul perfect

Și pentru cei care nu știu, sosul perfect pentru paste e influențat de cantitatea de unt pe care o folosim. Astfel, putem pune o cantitate mai generoasă fără să ne fie frică că vom strica rețeta.

ADVERTISEMENT

Dacă până acum foloseai sos de roșii natural, află că acesta poate fi destul de dens și bogat în amidon când e amestecat alături de paste. De cealaltă parte, untul îl va face să fie mult mai cremos și îi va da și o aromă aparte.

Cum să faci sosul pentru paste ca să-ți iasă ca-n Italia? Încălzește sosul de roșii și adaugă unt în el. Începe cu două lingurițe și amestecă până când acesta este topit în totalitate.

ADVERTISEMENT

Marcella Hazan spune că în rețeta ei folosește 5 linguri de unt. Astfel, poți adăuga cât consideri, în funcție de textura pe care o vrei, dar și în funcție de preferințele pe care le ai pentru aromă. În acest mod, pastele tale vor fi mult mai delicioase.

ADVERTISEMENT