Life

Ce să pui între sarmale pentru o aromă deosebită. Puține gospodine știu de acest truc genial. Nu ai cum să dai greș cu el

Ingredientul secret pentru sarmale cu adevărat delicioase. Trucul perfect pentru masa de Crăciun pe care îl cunosc gospodinele iscusite.
15.12.2023 | 12:48
Ce sa pui intre sarmale pentru o aroma deosebita Putine gospodine stiu de acest truc genial Nu ai cum sa dai gres cu el
Trucul pentru sarmale gustoase. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Ingredientul pe care trebuie să-l pui între sarmale dacă vrei să iasă cu adevărat delicioase. Toate gospodinele pregătesc acest preparat pentru masa de Crăciun, dar puține cunosc acest truc genial.

Trucul care te ajută să gătești cele mai bune sarmale

Dacă vrei să-i dai gata pe toți la masa de Crăciun cu sarmalele tale în foi de varză trebuie să încerci acest truc. Este genial și gospodinele iscusite îl folosesc de fiecare dată atunci când vor să impresioneze.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre un ingredient secret pe care este bine să-l adaugi între rândurile de sarmale. Aroma de la final va fi una deosebită și musafirii vor mai cere o porție după ce vor gusta.

Slănina este, de fapt, cea care te va ajuta să obții cele mai bune sarmale. Bucățile se așază între rândurile de sarmale, iar pe parcursul fierberii vor da o savoare deosebită preparatului.

ADVERTISEMENT

Însă după preferință sau dacă nu ai putut găsi slănină de calitate, poți înlocui acest ingredient secret pentru sarmale cu kaiser, ciolan afumat, cârnați sau costiță, căci și acestea vor face diferența.

Alte trucuri care fac sarmalele gustoase

Un alt secret pentru ca sarmalele să iasă ca la carte constă în varza murată. Aceasta trebuie să aibă un gust potrivit, nici prea sărat, dar nici prea acru. Dacă este cazul, aceasta se poate limpezi foaie cu foaie în apă rece.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, carnea pentru sarmale ar trebui să fie mereu mai grasă. Bunicile știu acest truc și faptul că în acest mod, preparatul final va fi mai fraged și va avea un gust mai plăcut.

Nu există o dimensiune perfectă, acestea ar trebui modelate după preferințe sau în funcție de mărime frunzei de varză. Însă, dacă vrei o farfurie aspectuoasă, ar fi bine ca toate să aibă aceeași mărime.

ADVERTISEMENT

Pe lângă slănină, în oală, atunci când sunt așezate sarmalele mai poți adăuga un strat de varză acră, cimbru și ceapă. Puse pe fundul vasului, aceste ingrediente conferă arome delicioase.

Rețetă sarmale

Iar dacă ești în căutare de rețetă pentru sarmale, savoriurbane.com a pus la dispoziție una simplă, cu care nu ai cum să dai greș. Astfel că, tvei avea nevoie de: 500 grame de carne tocată de porc (mai grasă), 1 ceapă medie, tocată, 50 grame de orez, 1 lingură de ulei, sare, piper, cimbru uscat, boia dulce, 2 verze murate medii, 2 linguri de ulei, 1 ceapă tocată, crenguțe de cimbru uscat, 1 foaie de dafin, 250 grame de piept crud de porc cu șoric, 250 grame afumătură și 500 ml suc gros de roșii sau bulion.

Pentru umplutură, se amestecă carnea tocată, ceapa, orezul și condimentele. Apoi se rulează fiecare sărmăluță și se așează în oală folsoind trucurile menționate mai sus în acest articol.

ADVERTISEMENT