Life

Ce să pui pe masa de Crăciun ca să impresionezi musafirii. Mergi la sigur cu aceste lucruri

Mai sunt două săptămâni până la Crăciun, iar cele mai multe persoane se gândesc deja cum să decoreze masa de sărbători, pentru ca invitații să fie impresionați.
12.12.2023 | 07:07
Ce sa pui pe masa de Craciun ca sa impresionezi musafirii Mergi la sigur cu aceste lucruri
Cum să decorezi masa de Crăciun/ sursa foto: freepik
ADVERTISEMENT

Luna decembrie este cea mai frumoasă perioadă din an, iar dacă aveți musafiri în ziua de Crăciun, sigur v-ați gândit deja la toate detaliile importante. Bradul a fost împodobit, felurile de mâncare au fost deja stabilite, dar cum veți decora masa? Dacă nu aveți nicio idee, venim în ajutor cu câteva aranjamente de efect. Sigur vă veți impresiona invitații!

Cum să îți decorezi masa de Crăciun

Sărbătorile de iarnă reprezintă una dintre cele mai frumoase perioade din an, dar și cea mai așteptată de toată lumea. Bradul de Crăciun este considerat vedeta casei în perioada sărbătorilor, însă poate fi eclipsat, cu ușurință, de masa de Crăciun, dacă este decorată cu bun gust. Decorațiunile și aranjamentele pot transforma chiar și cea mai simplă și tradițională cină într-o adevărată artă.

ADVERTISEMENT

Odată cu trecerea anilor, decorul mesei de Crăciun a evoluat extrem de mult. Se crede că decorarea mesei își are originile tocmai în Evul Mediu, atunci când era special decorată pentru nobili. Masa era acoperită cu o față de masă din pânză brodată, în cea mai mare sală a castelului, pentru a putea fi admirată de toți invitații.

Alegeți combinații clasice, alb și roșu

Dacă nu aveți nicio idee anul acesta pentru a decora masa de Crăciun și așteptați invitați, vă prezentăm câteva aranjamente de efect. În primul rând, puteți opta pentru combinații clasice, cum ar fi alb și roșu, roșu și auriu, verde și alb. Dacă vreți ceva mai îndrăzneț, puteți alege o combinație de negru și argintiu.

ADVERTISEMENT

O altă alegere bună pentru masa de Crăciun este un aranjament de flori de sezon sau un aranjament cu conuri de brad, frunze de eucalipt, ramuri de brad și lumânări. În plus, folosiți farfurii, pahare și tacâmuri cu modele sau culori de sărbătoare. Nici șervețelele nu pot lipsi, așa că alegeți-le pe cele cu mici ornamente pe ele.

Puteți opta pentru candele și sfeșnice

Pentru o atmosferă ambientală și primitoare, puteți opta pentru sfeşnice, candele și lumânări. Lumânările pot fi plasate în suporturi festive sau chiar în mijlocul aranjamentului de masă. De asemenea, sfeşnicele pot fi dintre cele mai inventive, cum este cele din metal gri care îți permit să-l ornezi cu crenguţe de brad.

ADVERTISEMENT

Chiar și masa de Crăciun, puteți folosi globuri din brad, figurine de porțelan sau alte decorațiuni specifice sărbătorilor pentru a completa decorul ei. Puteți folosi cu succes și tăvițe sau platouri speciale pentru a așeza aperitivele sau deserturile, dar care să fie decorate cu frunze de brad, fructe de pădure sau conuri de brad.

La final, puteți pune mici suveniruri pe care oaspeţii le pot lua acasă. De exemplu, mici îngeraşi stilizaţi, reni ţanţoşi sau coroniţe cu bobiţe și mini-conuri de brad.

ADVERTISEMENT

Și adăugarea unor accesorii mici, precum bastonașe de zahăr, conuri de brad mici, ghinde, fructe de pădure sau ornamente de Crăciun vor completa decorul mesei de Crăciun. Indiferent de ce culori alegeți și decorațiuni, invitații vor fi surprinși plăcut!

ADVERTISEMENT
Tags: