News

Ce salariu încasează lunar un muncitor din India, care s-a angajat sudor în România. Câștigă bani la care unii români doar visează

Un muncitor din India venit în România să lucreze ca sudor încasează lunar un salariu impresionant. Unii conaționali doar visează la această sumă.
02.12.2023 | 17:27
Ce salariu incaseaza lunar un muncitor din India care sa angajat sudor in Romania Castiga bani la care unii romani doar viseaza
Un muncitor din India, angajat sudor în România, primește un salariu lunar la care unii români doar visează. Sursa foto: capturi Digi24.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Venit din India tocmai în România să lucreze ca sudor, un tânăr de 25 de ani a dezvăluit ce salariu lunar încasează de la angajatorul său. Suma este una care trece cu mult de venitul mediu din țara noastră.

Un muncitor din India, angajat sudor în România, primește un salariu lunar la care unii români doar visează

În ultimii ani, am asistat la o adevărată explozie a numărului de imigranți din țara noastră. Sri Lanka și India sunt doar două dintre țările asiatice din care vin străinii să muncească în România.

ADVERTISEMENT

De ce aleg, însă, acești muncitori să se angajeze tocmai la noi în țară? Explicația este una cât se poate de simplă. O fac pentru că în țările lor de origine nici nu visează la salarii precum cele de la noi.

Un exemplu în acest sens este cel al lui Charly Joby, din India. La doar 25 de ani și-a luat viața în propriile mâini și a plecat spre Europa. Ajuns tocmai în România, el s-a angajat ca sudor într-o firmă din industria aluminiului.

ADVERTISEMENT

Pentru munca sa, una deloc ușoară, asiaticul este remunerat așa cum se cuvine. Joby primește un salariu lunar de 6.000 de lei pe lună, undeva la 1.200 de euro. Dacă optează să lucreze peste program, acesta mai primește un spor de 300 de lei.

În India, dacă muncesc timp de trei luni, primesc un salariu pe care aici, în România, îl pot ridica într-o singură lună”, mărturisește Charly Joby, potrivit celor de la digi24.ro.

ADVERTISEMENT

Peste 100.000 de muncitori din afara UE se află în România

O statistică prezentată în luna noiembrie 2023 arăta că numărul de salariați din afara Uniunii Europene cu contracte de muncă active în România a ajuns, la mijlocul acestui an, la peste 100.000 persoane. În ultimii doi ani, Guvernul a stabilit o limită de 100.000 de avize muncă pentru acești muncitori.

În paralel, numărul firmelor care caută să angajeze străini s-a dublat în 2022 față de 2021, de la peste 5.000 la aproape 11.000. Din această cauză, Guvernul a aprobat majorarea numărului vizelor care pot fi acordate muncitorilor străini, la 100.000 de lucrători. În 2021 fusese stabilit un contingent de 25.000 angajați, dublat ulterior la un total de 50.000.

ADVERTISEMENT

Pentru anul viitor, companiile din țara noastră vor putea aduce până la 140.000 de muncitori străini din afara spațiului european. Vorbim de o creștere cu 40.000 față de anul curent.

ADVERTISEMENT
Tags: