News

Ce salariu primește Diana Șoșoacă de la Senatul României. Câștigă o sumă la care unii români doar visează

Diana Șoșoacă încasează lunar un venit substanțial din partea Senatului României. Senatoarea își afișează cu transparență salariul în declarația sa de avere.
26.11.2023 | 08:00
Ce salariu primeste Diana Sosoaca de la Senatul Romaniei Castiga o suma la care unii romani doar viseaza
Diana Șoșoacă primește lunar din partea Senatul o sumă impresionantă de bani. Totul este trecut în declarația ei de avere. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Diana Șoșoacă este una dintre cele mai controversate figuri din peisajul politic românesc. Aceasta este foarte efervescentă în declarații și aproape că nu trece zi în care să nu pună punctul pe i. Deși mulți o cunosc din diversele interviuri și intervenții pe teme politice, puțini sunt cei care știu ce salariu încasează Diana Șoșoacă de la Senatul României.

Diana Șoșoacă are un salariu mai mare decât soțul ei

Diana Șoșoacă este una dintre politicienele care nu mai au nevoie de nicio introducere. Încă din momentul în care a apărut în spațiul public, aceasta și-a asigurat toți susținătorii că va da dovadă de intregritate și transparență. Inclusiv când vine vorba de veniturile sale.

ADVERTISEMENT

Așa cum era de așteptat, atât în cazul ei, cât și în cazul altor politicieni, românii sunt foarte curioși să afle câți bani le intră în conturi aleșilor țării. Diana Șoșoacă stă foarte bine la acest capitol.

Potrivit declarației sale de avere, salariul pe care îl încasează este cu mult peste media normală. Fără să se ascundă, senatoarea a trecut în declarația de avere publicată oficial pe site-ul Senatului fiecare leu pe care îl încasează.

ADVERTISEMENT

Anual, din partea Senatului României, în conturile militantei anti-mască intră nici mai mult, nici mai puțin de 130.975 de lei. La un calcul simplu, se poate deduce faptul că salariu lunar al senatoarei este de 10.914 lei.

Diana Șoșoacă salariu
Declarația de avere a Dianei Șoșoacă. Sursa foto: Senat.ro

Senatoarea Șoșoacă are o avere impresionantă

Diana Șoșoacă nu stă bine doar la capitolul încasări lunare, ci și la capitolul avere personală. Tot în declarația de avere, senatoarea a menționat faptul că deține mai multe obiecte de artă.

ADVERTISEMENT

Toate au fost dobândit de-a lungul timpului, mai exact, din 1900 până în 2016. Toate operele de artă menționate în declarația de avere însumează o valoare de 5.000 de euro.

Acestora li se mai adaugă și diverse proprietăți pe care contestatoarea medicilor din perioada Covidului le are. Diana Șoșoacă este proprietara a două apartamente situate în București, unul achiziționat în 1993 și altul în 2002.

ADVERTISEMENT

Dacă pentru mulți salariul senatoarei Șoșoacă este unul astronomic, ei bine, nici soțul ei nu stă mai rău la acest capitol. Dumitru Silvestru Șoșoacă este de profesie avocat, iar venitul său anual este de 18.288 de lei, potrivit același declarații de avere menționată.

Tot în declarația de avere, senatoarea Șoșoacă a menționat-o și pe fiica ei al căror venituri este exclusiv din alocații de stat. Lunar, fiica Dianei primește 3072 de lei.

ADVERTISEMENT