News

Ce salariu primește o femeie care lucrează pe tractor, în România. Suma de bani câștigată lunar e foarte mare

Femeile din România sunt tot mai atrase de meseria de tractorist, având în vedere salariul mare pe care această meserie îl oferă.
03.10.2022 | 20:37
Ce salariu primeste o femeie care lucreaza pe tractor in Romania Suma de bani castigata lunar e foarte mare
Femeile, tot mai atrase de tractoare. Foto: eadt.co.uk
ADVERTISEMENT

Lipsa tractoriștilor din România îi determină pe angajatori să ofere salarii impresionante pentru această meserie, astfel că și femeile au ajuns atrase de acest job.

Salariu mare pentru tractoriștii din România

Conform BZI.ro, în ultimii trei ani zece femei din Iași au urmat cursuri organizate de Direcția Agricolă și au obținut dreptul de a conduce un tractor, cu acte în regulă. Salariile sunt mai mult decât motivante, în condițiile în care venitul unui astfel de angajat poate să atingă 10.000 de lei pe lună.

ADVERTISEMENT

Monica Balla este una dintre aceste femei care au absolvit cursurile de tractorist. Conform sursei citate, femeia are în grijă 5.7 hectare cu lavandă în comuna Românești din județul Iași. Femeia nu regretă meseria aleasă, deși munca e solicitantă și lucrează pe câmp toată ziua.

”Lucrăm în agricultură și, pentru că este nevoie de cineva care să lucreze pământul, am făcut cursurile de tractorist. Cine se ocupă de plantație se ocupă, de obicei, de tot ce înseamnă partea de agricultură. Nu a fost greu deloc să învăț această meserie.

ADVERTISEMENT

Cursul a durat vreo 2 luni și din primăvară sunt deja cu atestat de tractorist. Am achiziționat un tractor, model nou. E ca o Dacie nouă. Acum, nu facem nimic în câmp, pentru că așteptăm să se oprească ploile. După aceea o să arăm, discuim terenurile, pregătim cultura pentru iarnă. Eu mă urc pe tractor și fac toate lucrările. E la fel ca în orice meserie. Și femeile pot să conducă tractorul”, transmite Monica Balla.

Sorina Matei Moraru e o altă femeie care a ales această carieră destinată, în teorie, bărbaților.

ADVERTISEMENT

”Am studii în horticultură și, pentru că eram interesată de partea practică a agriculturii, m-am înscris la cursurile de tractorist. Sunt un pic mai îndrăzneață. Eu meșteresc și mașini, uneori mai fac una alta, pentru că îmi place.

Am terminat cursul de tractorist, dar nu am condus niciodată. Am permis de categorie D. Cu atestatul de tractorist poți să conduci și tractorul altcuiva. Eu stau în Iași, dar îmi caut un loc de muncă în agricultură și aș îndrăzni să merg pe tractor.

ADVERTISEMENT

Am auzit că se plătește bine un tractorist și, chiar dacă e femeie, părerea mea e că poate să conducă un tractor. Eu am fost cu mai multe cursante. Suntem câteva doamne mai îndrăznețe în ale agriculturii”, spune Sorina Maria Moraru.

ADVERTISEMENT