Life

Ce salariu primește un barman, un chelner sau un spălător de vase în Mamaia Nord. Sumele sunt neașteptate

Salariile unor barmani, a unor chelneri sau a unui spălător de vase pe litoral, în Mamaia Nord. Sumele sunt unele de neașteptat.
18.07.2023 | 19:27
Ce salariu primeste un barman un chelner sau un spalator de vase in Mamaia Nord Sumele sunt neasteptate
Ce salarii se dau pe litoral în acest sezon estival. Sursa foto: Travelmint.ro
ADVERTISEMENT

Suntem în plin sezon estival, iar pe litoral este multă forfotă. Numărul de turiști care vin în concediu se mărește de la o zi la alta, iar cei din industria HORECA fac eforturi ca să le facă față cerințelor. De confortul lor răspund managerii,  barmanii, chelnerii sau spălătorii de vase.

Ce salarii au barmanii, chelnerii sau spălătorii de vase în Mamaia Nord

În această perioadă, la mare se fac multe angajări, pe diferite poziții, căci este nevoie de personal pentru a duce toate sarcinile la bun sfârșit. Barmanii, chelnerii sau spălătorii de vase sunt foarte căutați acum, mai ales în Mamaia Nord. Iată ce salariu pot primi. Sumele sunt peste măsura așteptărilor.

ADVERTISEMENT

Remunerația pentru pozițiile enumerate este în funcție de sarcini și în funcție de timpul petrecut la locul de muncă. Dintre toți trei, chelnerii primesc cel mai puțin. Într-un restaurant cunoscut din Mamaia Nord, potrivit cancan.ro, se oferă pentru un barman-ospătar suma de 4500 sau 5000 de lei net.

Un barman lucrează o zi cu o zi, programul fiind de la 9:00 la 22:00. Se caută și ajutor de bucătar, mai exact, două persoane care să îndeplinească acest ”rol”. Salariul lor este tot 4500 sau 5.000 de lei net, turele fiind de la 8:30 până la 21:30, o zi cu o zi.

ADVERTISEMENT

Unui spălător de vase i se poate fi o plată netă de 4.000 de lei net, lucrând de la 8:30 la 17:00. Acesta va lucra șase zile din șapte, iar transportul i se poate deconta în limita a 200 de lei pe lună. Pe lângă asta, angajații pot beneficia și de o masă pe zi, dar fără cazare.

În schimb, un chelner poate avea un salariu mai mic, de 1900 lei net sau 4500, în funcție de experiența acumulată. Aici are importanță și prestigiul serviciului. ”Barman care să realizeze cele mai bune cocktail-uri și fresh-uri. Ospătar care să se ocupe de preluarea comenzilor și servirea preparatelor către clienți. Ajutor ospătar care să ajute la servirea preparatelor și debarasarea meselor”, apare în anunț, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Ce prețuri sunt acum pe litoral. Cât costă închirierea unui șezlong

Acum, în vârf de sezon estival, prețurile sunt mai mari decât în iunie. Scumpirile s-au produs chiar și cu 50%. Cât costă un șezlong? Depinde de stațiune și de facilitățile de aici. Prețul pornește de la 30 de lei. Unii administratori de plajă spun că nu vor mai modifica suma.

”Șezlonguri s-au închiriat cel mai mult, prețul unui șezlong este de 30 de lei și nu se va mai modifica prețul la 25 iulie, iar berea la draft este 7 lei”, a precizat Răzvan Chițan, administratorul unei plaje, potrivit StirileProtv.ro

ADVERTISEMENT

Vârful de sezon estival se va încheia la finalul lunii august. Din septembrie, prețurile pe litoral vor fi mai mici, așadar, dacă aveți în plan un concediu cu buget redus, puteți alege acest interval. De cealaltă parte, foarte mulți români aleg în continuare Grecia sau Bulgaria, auzind că aici costurile sunt mai mici decât la noi.

ADVERTISEMENT
Tags: