Sport

Ce şanse are Emma Răducanu să se califice la Turneul Campioanelor. Le-a luat fața lui Halep şi Cîrstea în clasamentul Race

Campioană la US Open 2021, Emma Răducanu este deja în elita tenisului mondial. Are șanse să ajungă și la Turneul Campioanelor.
12.09.2021 | 14:33
Ce sanse are Emma Raducanu sa se califice la Turneul Campioanelor Lea luat fata lui Halep si Cirstea in clasamentul Race
ADVERTISEMENT

Emma Răducanu a jucat puțin la nivel de WTA în acest sezon, dar a uimit la turneele de Grand Slam. Titlul cucerit la Flushing Meadows este una dintre cele mai mari surprize din istoria tenisului.

Și a propulsat-o pe Emma în clasamentul WTA. O ascensiune fulminantă de 127 de poziții, până pe 23. Un aspect care va conta enorm pentru tânăra jucătoare, care acum va avea acces pe tabloul principal la toate competițiile, ba chiar statut de cap de serie la viitoarele turnee de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Ce şanse are Emma Răducanu să se califice la Turneul Campioanelor. Urcă pe locul 14 în clasamentul Race

În clasamentul WTA Race, cel în care sunt contabilizate exclusiv rezultatele din 2021, Emma Răducanu stă chiar mai bine. Va urca pe locul 14 după succesul la US Open. Cu o urcare de 109 locuri.

Actualizarea se va face luni, 13 septembrie, iar Emma Răducanu intră serios în calcule pentru calificarea la Turneul Campioanelor. Primele opt jucătoare din clasamentul WTA Race merg la prestigioasa competiție.

ADVERTISEMENT

Cu actualul clasament, Emma Răducanu ar prinde un loc la Elite Trophy, competiție la care merg jucătoarele din top 20 Race care nu prind loc la Turneul Campioanelor, fie în cele două grupe, fie care rezerve.

Emma Răducanu are 389 de recuperat pentru a merge la Turneul Campioanelor. Rămâne de văzut ce program va avea în toamnă

Emma Răducanu va avea 2282 puncte în clasamentul WTA Race după actualizarea de luni. Pe locul 8, ultimul care asigură calificarea la WTA Finals, este Garbine Muguruza, cu 2671 de puncte.

ADVERTISEMENT

Diferența de 389 de puncte ar putea fi ușor de recuperat pentru Emma Răducanu, chiar dacă nu mai sunt foarte multe turnee de jucat. Totuși, un mare semn de întrebare este legat de programul pe care îl va avea în această toamnă campioana de la US Open.

Emma nu are niciun turneu WTA programat pentru următoarea perioadă, dar acest lucru nu este neapărat surprinzător. Era greu pentru ea să se înscrie la competiții de nivel WTA înainte de US Open 2021, din cauza locului în clasament.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, doar locul 38 în clasamentul WTA Race. Nici Sorana, de pe 35, nu mai are șanse la Turneul Campioanelor

Acum, ca jucătoare de top 30 și campioană de Grand Slam, se poate înscrie la orice competiție dorește. Ba chiar primește wild-card din partea organizatorilor.

Simona Halep a ieșit deja din calculele pentru Turneul Campioanelor, după mulți ani în care a fost o prezență obișnuită în competiție. La actualizarea de luni, Simona Halep va fi pe locul 38 în clasamentul WTA Race, cu 1202 puncte.

Nu mai este nici măcar cea mai bine clasată jucătoare din România în această ierarhie. Sorana Cîrstea este pe locul 35, cu 1300 de puncte. Niciuna dintre ele nu mai păstrează șanse reale de a fi la Turneul Campioanelor.

ADVERTISEMENT