Fotbal international

Ce şanse are Kylian Mbappe să devină golgheterul all-time al Campionatului Mondial! L-a egalat pe Messi şi e deja peste Cristiano Ronaldo

Kylian Mbappe a reuşit a doua dublă la CM 2022 şi ţinteşte titlul de golgheter all-time al Campionatului Mondial. Câte goluri a înscris până acum francezul.
04.12.2022 | 20:11
Ce sanse are Kylian Mbappe sa devina golgheterul alltime al Campionatului Mondial La egalat pe Messi si e deja peste Cristiano Ronaldo
Kylian Mbappe a ajuns la 9 goluri marcate la Campionatul Mondial
ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe s-a luat la trântă cu bornele istorice şi poate să devină golgheterul all-time al Campionatului Mondial. Atacantul de 23 de ani este pe urmele recordului deţinut de Miroslav Klose, stabilit la Campionatul Mondial 2014.

Cum ajunge Kylian Mbappe golgheterul all-time al Campionatului Mondial. Are deja 9 goluri

Ajuns la al doilea Campionat Mondial din carieră, Kylian Mbappe se apropie, cu paşi înceţi şi siguri, de titlul de golgheter all-time al Campionatului Mondial. Starul francez a marcat deja 9 goluri la cea mai importantă competiţie din lumea fotbalului.

ADVERTISEMENT

La Campionatul Mondial 2018, când Franţa a câştigat trofeul, Kylian Mbappe şi-a deschis contul şi a marcat 4 goluri. Cu o dublă în victoria Argentinei, scor 4-3, din optimile de finală, atacantul a mai înscris câte un gol cu Peru şi cu Croaţia, în marea finală.

În Qatar, Kylian Mbappe are deja două duble, în 2-1 cu Danemarca şi 3-1 cu Polonia, la care se mai adaugă un gol în victoria cu Australia, scor 4-1. Franţa s-a calificat în sferturile de finală, unde va întâlni câştigătoarea meciului dintre Anglia şi Senegal.

ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe va împlini 24 de ani pe 20 decembrie şi va avea 27 de ani şi 6 luni la Campionatul Mondial din 2026. În prezent, atacantul francez este la 7 goluri de egalarea recordului lui Miroslav Klose, care a înscris de 16 ori la cea mai importantă competiţie. Astfel, fotbalistul lui PSG are toate şansele să doboare borna chiar la ediţia următoare de Campionat Mondial.

Top 5 golgheteri la Campionatul Mondial

  1. Miroslav Klose (Germania) – 16 goluri
  2. Ronaldo (Brazilia) – 15 goluri
  3. Gerd Muller (Germania) – 14 goluri
  4. Just Fontaine (Franţa) – 13 goluri
  5. Pele (Brazilia) – 12 goluri
ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe este egalul unor nume grele din istoria fotbalului. L-a depăşit pe Cristiano Ronaldo

Tot 9 goluri la Campionatul Mondial mai au Ademir (Brazilia), Eusebio (Portugalia), Christian Vieri (Italia), Vava (Brazilia), David Villa (Spania), Paolo Rossi (Italia), Jairzinho (Brazilia), Roberto Baggio (Italia), Karl-Heinz Rummenigge (Germania), Uwe Seeler (Germania) şi Lionel Messi (Argentina).

Lionel Messi a intrat sâmbătă seară pe lista fotbaliştilor cu 9 goluri la Campionatul Mondial, după reuşita din Argentina – Australia 2-1. Colegul lui Kylian Mbappe la PSG a bifat borna la meciul 1.000 din carieră şi la partida cu numărul 23 la turneele finale de CM.

ADVERTISEMENT

Cu dubla din meciul cu Polonia, Kylian Mbappe l-a depăşit pe Cristiano Ronaldo, care are 8 goluri marcate în 20 de meciuri jucate la Campionatul Mondial. La ediţia din Qatar, fotbalistul de 37 de ani a înscris 1 gol, în Portugalia – Ghana 3-2, după un penalty acordat cu uşurinţă.

Just Fontaine, fotbalistul cu cele mai multe goluri marcate la o singură ediţie de Campionat Mondial

Pe locul 4 în topul golgheterilor all-time la Campionatul Mondial se află Just Fontaine, singurul fotbalist francez care are mai multe goluri marcate decât Kylian Mbappe. Fostul atacant al lui Reims deţine recordul de cele mai multe reuşite la o singură ediţie de CM.

La Campionatul Mondial 1958, Franţa a câştigat medalia de bronz, după 6-3 cu Germania de Vest în finala mică. Just Fontaine a fost starul selecţionatei “Les Bleus”, cu 13 goluri marcate, dintre care 4 reuşite au venit chiar în partida contra nemţilor.

ADVERTISEMENT