Fotbal intern

Ce se ascunde în spatele deciziei de suspendare a meciurilor din Liga 1! FRF vrea să forţeze amânarea barajului cu Islanda. EXCLUSIV

12.03.2020 | 14:53
Ce se ascunde in spatele deciziei de suspendare a meciurilor din Liga 1 FRF vrea sa forteze amanarea barajului cu Islanda EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

FRF a anunţat că suspendă toate competiţiile fotbalistice de pe teritoriul României până pe 31 de martie din cauza ameninţării de coronavirus. FANATIK a aflat că oficialii Federaţiei au încercat prin această decizie să şi forţeze mâna UEFA, astfel încât forul european să amâne meciul de baraj cu Islanda, programat pe 26 martie. 

Ce se ascunde în spatele deciziei de suspendare a meciurilor din Liga 1! FRF vrea amânarea meciului cu Islanda

Forul european vrea ca meciurile de baraj din Liga Naţiunilor pentru calificarea la Euro 2020 să se desfăşoare conform planului, în condiţiile în care datele pentru echipele naţionale din calendar sunt destul de puţine şi turneul final ar urma să înceapă pe data de 12 iunie 2020.

ADVERTISEMENT

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a recunoscut că le-a transmis celor de la UEFA că ar fi bine să se amâne meciul: „Chiar în cursul zilei de azi (n.r. miercuri) am avut o discuție cu cei de la UEFA, cu care suntem în contact permanent, și le-am transmis îngrijorarea noastră referitoare la disputarea acestui meci în Islanda, la data stabilită”. 

Cinci jucători din naţionala României sunt izolaţi din cauza coronavirusului: Benzar, Mogoş, Chiricheş, Radu şi Tătăruşanu

Pentru naţionala României ar fi un dezavantaj ca meciul crucial pentru Euro 2020 cu Islanda să se dispute pe 26 martie. Selecţionata noastră are 5 fotbalişti izolaţi în Italia şi Franţa. Este vorba de Romario Benzar, Vasile Mogoş, Vlad Chiricheş, Ionuţ Radu şi Ciprian Tătăruşanu.

ADVERTISEMENT

FRF încearcă să forţeze mâna UEFA să amâne şi meciul Islanda – România, în contextul problemelor la nivel global cauzate de pandemia de coronavirus. Rămâne de văzut ce va decide UEFA, forul european încercând din răsputeri să menţină organizarea meciurilor la datele stabilite iniţial.

FANATIK a anunţat în exclusivitate amânarea meciului Islanda – România

UEFA a fost forţată până acum să amâne două meciuri din Europa League: Inter – Getafe şi Sevilla – AS Roma, din cauza problemelor grave pe care coronavirusul le face în Italia şi, acum, în Spania.

ADVERTISEMENT

Presa internaţională scrie că forul european va fi forţat să amâne Champions League şi Europa League, însă până acum nu a fost dată nicio decizie oficială din partea UEFA. Este aproape imposibil de crezut că meciul Juventus – Lyon poate să se dispute săptămâna viitoare, în condiţiile în care Daniele Rugani de la italieni a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

FANATIK a anunţat în exclusivitate faptul că UEFA ia în calcul să amâne confruntarea dintre Islanda şi România, iar noile date stabilite pentru disputarea acestor meciuri de baraj ar urma să fie undeva la mijlocul lunii aprilie.

ADVERTISEMENT