Sport

Ce se întâmplă cu „Busuioc” după revenirea lui Nicușor Bancu la Universitatea Craiova: „Trebuie să tragă cu dinții de asta”. Exclusiv

Nicușor Bancu și Basilio Ndong se vor lupta pentru postul de titular la Universitatea Craiova în sezonul viitor, iar Nae Ungureanu a vorbit despre situația celor doi jucători.
26.05.2023 | 14:25
Ce se intampla cu Busuioc dupa revenirea lui Nicusor Bancu la Universitatea Craiova Trebuie sa traga cu dintii de asta Exclusiv
Ce se întâmplă cu „Busuioc” după revenirea lui căpitanului Universității Craiova: „Ar fi ideal pentru Bancu să joace mijlocaș”. sursă foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Într-o criză a fundașilor stânga după accidentarea lui Nicușor Bancu, Universitatea Craiova l-a transferat pe Basilio Ndong pentru a acoperi postul din defensiva „alb-albaștrilor”. „Busuioc” s-a descurat excelent la formația din Bănie, iar Nae Ungureanu a găsit o soluție pentru ca cei doi internaționali să fie în primul „11” al oltenilor în sezonul viitor.

Nae Ungureanu știe ce se întâmplă cu „Busuioc” după revenirea lui Nicușor Bancu: „Trebuie să tragă cu dinții să nu mai iasă. Ar fi ideal să joace mijlocaș stânga”

Basilio Ndong a devenit titularul incontestabil al Universității Craiova în banda stânga a apărării în lipsa lui Nicușor Bancu. Internaționalul din Guineea Ecuatorială nu a dezamăgit în tricoul „alb-albastru”, însă postul său în primul „11” alcătuit de Eugen Neagoe este în pericol pentru sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

Nicușor Bancu se pregătește pentru revenirea la Universitatea Craiova, iar căpitanul „juveților” și Basilio Ndong joacă pe același post la formația din Bănie. Totuși, Nae Ungureanu a găsit o soluție pentru ca Eugen Neagoe să îi aibă pe ambii jucători încă din primul minut pe teren.

Fostul mare fundaș din Bănie este de părere că Nicușor Bancu poate să revină pe poziția de mijlocaș stânga, fiind postul pe care a evoluat la Universitatea Craiova în primii ani. Nae Ungureanu a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că „Bancone” poate nu ar avea probleme în mijlocul terenului.

ADVERTISEMENT

„În acea perioadă în care am jucat fundaș stânga era greu să pătrunzi în primul 11 de la Craiova. Cu toate că nu am fost stângaci, a trebuit să joc fundaș stânga pentru că acolo s-a făcut o gaură. În lotul actual ar trebui ca cine intră în echipă să tragă cu dinții să nu mai iasă, pentru că este greu să prinzi un loc de titular.

Ndong este un fundaș cu calități foarte bune, dar mai are până să ajungă la o valoare mare. Bancu este un jucător foarte bun, care poate să facă toată banda stângă. Nu văd niciun impediment ca el să joace pe orice post. Ar fi ideal, pentru că Bancu s-a transformat din mijlocaș stânga în fundaș stânga, și nu invers. Bancu dă foarte multe goluri”, a declarat Nae Ungureanu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru se felicită pentru transferul lui Basilio Ndong: „Extraordinar! Viteză, explozie, tehnică, capacitate de efort foarte bună”

Basilio Ndong a ajuns la Universitatea Craiova în această iarnă, transferul internaționalului ecuatorian fiind anunțat în exclusivitate de FANATIK. Mihai Rotaru a dezvăluit că și staff-ul medical a rămas impresionat de „Busuioc” la primele teste efectuate la formația din Bănie.

„Extraordinar! De-asta l-am luat. Analizele departamentului nostru de scouting în momentul când ni s-a propus acest jucător spun exact ceea ce s-a văzut sâmbătă seara. O să folosesc expresia doctorului Stamatescu, care a spus: ‘E tanc! La cifrele fizice a ieșit extraordinar! Viteză, explozie, tehnică, capacitate de efort foarte bună’”, a spus Mihai Rotaru la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Cine este Basilio Ndong de la Universitatea Craiova: „Are factorul X în viteza lui, ceea ce îl face bun la depășirea jucătorilor”

Basilio Ndong a impresionat în Norvegia la IK Start, iar suporterii norvegienilor au regretat plecarea fundașului stânga din Guineea Ecuatorială. Un fost antrenor al său a dezvăluit că acesta are calități extraordinare, iar viteza îl ajută foarte mult în duelurile cu adversarii.

„Basilio are factorul X în viteza lui, ceea ce îl face bun la depășirea jucătorilor. Trebuie doar să se obișnuiască cu clima și cultura, pentru că a ajuns într-o țară nouă cu limba, sunt sigur că va ieși totul bine pentru el”, spunea Sindre Tjelmenand, antrenorul echipei care a fost aproape să promoveze în prima ligă din Norvegia.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,47 este cota pentru „1 și peste 2,5 goluri” la meciul Universitatea Craiova – Sepsi

ADVERTISEMENT