Life

Ce se întâmplă cu casa de la Viscri a Regelui Charles. Oamenii care trec prin zonă vor fi impresionați

Ce se întâmplă cu casa de la Viscri deținută de Regelui Charles. De ce vor fi cu adevărat impresionați oamenii care trec pe acolo.
04.04.2023 | 07:09
Ce se intampla cu casa de la Viscri a Regelui Charles Oamenii care trec prin zona vor fi impresionati
Ce se întâmplă cu casa de la Viscri a Regelui Charles. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu casa de la Viscri a Regelui Charles. Acum, oamenii pot din nou să o viziteze și să fie impresionați de locuința conducătorului Angliei.

Ce se întâmplă cu casa de la Viscri a Regelui Charles

Casa din Viscri a Regelui Charles s-a redeschis începând cu data de 1 aprilie. Astfel, cei care sunt în zonă pot să o viziteze din nou.

ADVERTISEMENT

Mai mult, casa tradițională săsească deținută de rege va găzdui două expoziții speciale: „Cos pentru o cauză” a asociației Semne Cusute, despre modă și activism.

De asemenea, o altă expoziție de la casa din Viscri va fi „Învelitoarea istorică – Paradigma restaurării”, cu obiecte ceramice.

ADVERTISEMENT

Desigur, nelipsită este și expoziția permanantă ”The Transylvania Florilegium”, despre artă și carte botanică. Conform administratorului, noile expoziții vor răspunde întrebărilor legate de motivul pentru care Regele Charles a cumpărat o casă la Viscri.

Câți oameni au vizitat casa Regelui Charles în 2022

De asemenea, Regele Charles a fost implicat în protejarea meșteșugurilor tradiționale de la noi din țară, dar și a agriculturii ecologice.

ADVERTISEMENT

Casa Regelui Charles de la Viscri a fost deschisă în iulie 2022 pentru public. Chiar și așa, deși marea deschidere a avut loc mult după începerea sezonului de vară, aceasta a primit multe vizite. Circa 14.000 de oameni au venit aici anul trecut.

„Casa Prințului de Wales din Viscri a fost deschisă publicului în luna iulie a anului 2022, cu scopul de a face cunoscute pasiunile și implicarea Majestății Sale Regele Charles al III-lea al Regatului Unit în protejarea arhitecturii și meșteșugurilor tradiționale, a agriculturii ecologice durabile, făcută la scară mică, și a biodiversității pajiștilor și pădurilor.

ADVERTISEMENT

Noile expoziții pregătite pentru acest sezon sunt strâns legate de valorile promovate de Majestatea Sa, răspunzând în același timp întrebărilor pe care le primim cel mai des de la vizitatori. De ce a cumpărat fostul Prinț de Wales o casă în Viscri și ce îl făcea să revină frecvent?”, a declarat Mihai Grigore, administrator Casa Prințului de Wales din Viscri.

ADVERTISEMENT