Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ce se întâmpla cu Dragoș Iancu dacă juca în Germania. “Din a 41-a zi, e treaba ta!”

Analiștii Fanatik au discutat situația dificilă prin care trece Dragoș Iancu. Fotbalistul de la Hermannstadt va sta 6 luni pe bară după accidentarea din meciul cu Petrolul.
28.09.2023 | 18:45
Ce se intampla cu Dragos Iancu daca juca in Germania Din a 41a zi e treaba ta
Analiștii Fanatik au discutat situația dificilă prin care trece Dragoș Iancu. Fotbalistul de la Hermannstadt va sta 6 luni pe bară după accidentarea din meciul cu Petrolul.
ADVERTISEMENT

Dragoș Iancu a suferit o accidentare foarte gravă după o intrare dură a lui Valentin Țicu, în meciul Petrolul – Hermannstadt, scor 0-0. Fotbalistul sibienilor a fost operat cu succes. Iancu va sta pe bară o jumătate de an, timp în care se va recupera la baza celor de la FCSB cu un preparator fizic foarte bun. Pe tema accidentării jucătorului au discutat și analiștii FANATIK.

Ce se întâmpla cu Dragoș Iancu dacă juca în Germania

La FANATIK SUPERLIGA, Andrei Vochin a discutat despre situația lui Dragoș Iancu. Analistul a adus în discuție și ipoteza în care acesta juca în Germania. Analistul explicat modul în care sunt asigurați fotbaliștii din Bundesliga. Dar și cum ar trebui ca în România să existe un sistem potrivit și pentru sportivii noștri.

ADVERTISEMENT

“Cred că ar trebui să fie un moment de reflecție pentru toți jucătorii. Problema asigurărilor trebuie discutată și cu cluburile, ceea ce spus și Robert. Știu că au fost foarte multe discuții pe tema aceasta. De exemplu, în Germania un jucător este plătit de club din prima zi a accidentării până în ziua 40. Este plătit de club, prin asigurarea pe care o face clubul.

După ziua 40, totul ține de jucător. Clubul nu mai are nicio responsabilitate. Jucătorul dacă stă 6 luni, nu va mai primi niciun salariu de la club dacă nu este asigurat pentru acel salariu personal. România nu este pregătită în momentul acesta pentru asigurări ale sportivilor de performanță. 

ADVERTISEMENT

La sumele acesta foarte mari, probabil sunt niște asigurări complexe. Dar eu vorbesc despre un jucător mediu din Germania care câștigă 25 de mii de euro pe lună. El trebuie să fie conștient că dacă din banii ăia nu pune 500 de euro pe lună poliță, dacă are ghinionul de o accidentare de lungă durată, clubul nu îi mai plătește din ziua 41 salariul.”, a declarat Andrei Vochin.

Problema salariilor îi împiedică pe fotbaliști să își facă asigurări

Andrei Vochin a mai vorbit la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI și despre problema salariilor din România, care îi împiedică pe fotbaliști să își facă asigurări: ” La noi nu găsești astfel de polițe bune de asigurare, în care să fie un raport echitabil între costul poliței și suma asigurată în final, pentru tot felul de tipuri de accidentări.

ADVERTISEMENT

Ok, asta e o accidentare vizibilă (n.r. – cea a lui Dragoș Iancu). Însă, la o accidentare de genul zonelor inghinale sau celor unde nu se pot vedea rupturile și nu poți să alergi sau să te antrenezi, astea ar trebui să intre în anumite pachete pentru sportivi.

Mai există și problema întârzierilor salariale, care sunt clare în fotbalul nostru. În momentul în care plătești o poliță, omul acela nu te așteaptă, pentru că la fiecare x ale lunii trebuie să plătești. Dacă nu încasezi nimic câteva luni, cum era săracul pe la Mediaș (n.r. – Dragoș Iancu), de nu a luat niciun ban atâta vreme, de unde să plătești polița.”

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care fotbaliștii români nu își fac asigurare

Robert Niță a explicat care este motivul pentru care fotbaliștii români nu își fac polițe de asigurare. Analistul de la FANATIK SUPERLIGA este de părere că sportivii din România nu fac acest lucru din cauza și a salariilor prea mici. Un alt motiv descoperit de Niță este acela că nu există pachete de asigurări potrivite pentru sportivi.

“Am căutat să fac o asigurare pentru un sportiv de performanță. Am intrat pe internet, în străinătate sunt, în România cam nu. Pentru sportivii de performanță este greu să găsești asigurare la un cost de bun simț. Sunt societăți de asigurări care nu au opțiunea asta pentru sportivii de performanță. Poate și din cauza sumelor mici, pe care le câștigă unii dintre jucători. Se gândesc de ce să dea jumătate de salariu pentru a se asigura.

Eu chiar am căutat și chiar nu găsești. Este o ofertă atât de limitată pentru că societățile de acest gen au niște prețuri care te fac să sari din ghete. Un jucător care câștigă 1000 de euro pe lună, nu își permite să dea banii ăia lunar, gândindu-se că dacă pățește ceva, că nu are din ce să trăiască.”, a spus Robert Niță.

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI este în direct în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, pe site-ul nostru. Emisiunea va fi în premieră de la ora 17:30 și pe canalul de YouTube, dar și pe pagina de Facebook.

Analiștii Fanatik, despre situația lui Dragoș Iancu

ADVERTISEMENT