Sport

Ce se întâmplă cu Giedrius Arlauskis. Oficialii CFR-ului au lămurit situația portarului

Oficialii campioanei României susțin că Arlauskis a plecat în Lituania să se recupereze după accidentarea suferită în manșa retur a duelului cu Steaua Roșie.
08.09.2021 | 20:08
Ce se intampla cu Giedrius Arlauskis Oficialii CFRului au lamurit situatia portarului
ADVERTISEMENT

În ciuda zvonurilor care indicau o ruptură definitivă, oficialii CFR-ului dau asigurări că Giedrius Arlauskis nu își va rezilia momentan contractul. Potrivit lui Bogdan Mara, revenit în staff-ul administrativ al campioanei odată cu instalarea lui Dan Petrescu, goalkeeperul se recuperează în Lituania după accidentarea suferită în manșa retur a duelului cu Steaua Roșie Belgrad, pierdut pe propriul teren, scor 1-2.

Sâmbătă se va întoarce la Cluj. El nu este pe listă pentru că e accidentat. Momentan nu va mai juca deloc”, a explicat directorul sportiv al campioanei, recunoscând, însă, că „Arla” a purtat negocieri cu patronul Neluțu Varga în vederea unei despărțiri. Cel mai probabil, o decizie finală va fi luată abia la iarnă.

ADVERTISEMENT

Încă trei portari se mai află la această oră în lotul ardelenilor. Este vorba despre veteranii Cristian Bălgrădean (33 de ani) și Cristiano Figueiredo (30 de ani), respectiv tânărul Otto Hindrich (19 ani), convocat de Bogdan Lobonț la cea mai recentă acțiune a naționalei U19.

Giedrius Arlauskis rămâne la CFR CLuj, dar nu poate juca

Arlauskis ne-a trimis o înștiințare că este în Lituania și se tratează acolo fiindcă are o accidentare. Chiar astăzi am fost sunat de el și mi-a spus că probabil sâmbătă sau duminică se întoarce la Cluj.

ADVERTISEMENT

El nu este pe listă pentru că e accidentat. Momentan nu mai este pe lista din campionat, nu va mai juca, dar e la echipa mare, se va antrena. Lista poate fi modificată doar dacă aduci jucători noi.

Până în iarnă, el nu va mai juca. Patronul clubului a discutat cu el despre o despărțire, sunt discuții. Se vor discuta problemele. Repet, el are o accidentare.

ADVERTISEMENT

Probabil că va rămâne la Cluj până în iarnă, nu știm cât va dura accidentarea, de asta nu a fost trecut nici pe listă”, a declarat directorul sportiv al campioanei României, Bogdan Mara, la Digisport.

Dan Petrescu: „Nu l-am dat afară pe Arlauskis”

Chestionat pe marginea subiectului, Dan Petrescu a dat la rândul său asigurări că decizia ca Arlauskis să rămână în afara lotului nu îi aparține. „Eu nu am dat pe nimeni afară, cum se spune de Arlauskis. De când am ajuns, nu l-am văzut până acum. Eu nu știu unde e Arlauskis.

ADVERTISEMENT

Trebuia să dau la lista UEFA trei portari. Doi și unul U21, Otto, care e crescut de club. Arlauskis, nefiind acolo și spunându-mi-se că e accidentat, cum să-l trec eu pe listă?

El a vorbit cu Mara și i-a spus că face tratament în Lituania. Dacă n-a considerat să mă sune pe mine, asta e problema lui. Eu am lucrat foarte bine cu el patru ani. El a declarat că s-a întors pentru o anumită persoană, pentru Marian Copilu.

Dacă a declarat așa, poate așa a vrut să fie, nu știu, dar eu, în niciun caz, nu am avut o problemă cu el. Cum să fie de ajutor dacă e accidentat? Eu pot să risc? Eu am schimbat atât lista asta că n-am mai înțeles nimic”, a explicat „Bursucul”, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT