News

Ce se întâmplă cu românii care au pensii mai mici de 2000 de lei. Banii intră direct pe card în septembrie

Anunț de interes pentru pensionarii cu venituri mici din România. Peste câteva săptămâni, vârstnicii vor primi banii pe card.
15.08.2023 | 20:29
Ce se intampla cu romanii care au pensii mai mici de 2000 de lei Banii intra direct pe card in septembrie
Ce se întâmplă cu românii care au pensii mai mici de 2000 de lei. sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu românii care au pensii mai mici de 2000 de lei. În câteva săptămâni, aceștia vor primi un ajutor financiar de la Guvern. Banii sunt acordați cu scopul de a-i sprijini pe vârstnici.

Românii cu pensii mai mici de 2000 de lei primesc un ajutor financiar

Vestea vizează românii cu pensii mici, care beneficiază de vouchere de energie. În luna septembrie, va fi acordată cea de-a doua tranșă de bani. Sumele pot fi utilizate pentru plata facturilor.

ADVERTISEMENT

Este vorba de cei 700 de lei care vor intra pe cardurile de energie. Amintim că prima tranșă a ajuns la beneficiari în luna februarie 2023, urmând ca a doua să ajungă la pensionari luna următoare.

Românii cu pensii sub 2000 de lei primesc acest ajutor financiar pentru a-și plăti facturile, fiind un sprijin foarte așteptat, mai ales de către cei care au rămas în urmă, de-a lungul timpului, cu achitarea acestora.

ADVERTISEMENT

Cardurile de energie ajung în posesia a peste patru milioane de români. Până acum, au fost emise peste două milioane. Bugetul total destinat pentru acest program este de 2,8 miliarde de lei.

Ce se va întâmpla în sezonul de iarnă 2023-2024

Pe lângă pensionarii cu venituri mici, printre beneficiari se numără și pensionarii de invaliditate, oamenii diagnosticați cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri sub 2.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Totodată, voucherele de energie sunt destinate și familiilor cu alocație de susținere, dar și românilor care beneficiază de ajutor social, cu venituri lunare mai mici de suma de 2.000 de lei, potrivit programului.

Mai mult, prim-ministrul Marcel Ciolacu vine cu încă o veste bună pentru cetățenii care au pensii mici. Șeful Executivului spune că în sezonul de iarnă 2023-2024, preţurile la energie vor fi plafonate.

ADVERTISEMENT

„Avem azi un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care asigurăm decontarea unor plăţi pentru furnizorii de energie pentru ca sistemul să fie în continuare perfect funcţional, cum a fost şi anul trecut cu preţuri plafonate.”, a transmis Marcel Ciolacu, potrivit România TV.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: