Ce se întâmplă dacă adaugi oțet în apa în care fierbe orezul. Este un truc pe care mulți bucătari în folosesc, deși pare unul mai ciudat!
Acest truc este folosit mereu de maeștrii bucătari. Este un motiv foarte bine întemeiat pentru care tu ar trebui să pui oțet de fiecare dată când fierbi orez.
Tot ce ai de făcut în acest caz este să pui o linguriță de oțet în apă în momentul în care aceasta începe să dea în clocot. În acest fel orezul se va găti perfect.
Dacă ai avut și tu vreun eșec în bucătărie cu boabele de orez care s-au fiert prea mult atunci cu siguranță acest truc te va salva.
Poți să folosești în acest caz inclusiv oțet de orez pentru ca gustul să nu fie afectat în vreun fel. Acesta nu este prea greu de găsit și poate fi comandat inclusiv online, iar prețul său este în jur de 10 lei.
Alte trucuri pentru ca orezul să iasă perfect de fiecare dată sunt cunoscute de cele mai pricepute gospodine. Conform acestora, înainte să punem orezul la fiert acesta trebuie spălat în mai multe ape pentru a scăpa de cantitatea în exces de amidon.
Un alt truc folositor în bucătărie este să tăiem o felie de lămâie și să o punem în apa în care fierbe orezul pentru că acesta să rămână întreg.
Un alt lucru foarte important pe care ar trebui să-l știm când gătim orez este legat de temperatura de gătire. La început orezul trebuie fiert la temperatura maximă.
După ce a dat în primul clocot trebuie să îl acoperim cu un capac și să dăm focul foarte încet. Așa vom avea cele mai bune rezultate.