Life

Ce se întâmplă dacă adaugi oțet în apa în care fierbe orezul. Trucul pe care mulți bucătari îl folosesc

Ce se întâmplă dacă adaugi oțet în apă atunci când fierbi orez. Este un truc bine știut de bucătari, care îl folosesc mereu.
19.05.2023 | 14:58
Ce se intampla daca adaugi otet in apa in care fierbe orezul Trucul pe care multi bucatari il folosesc
Ce se întâmplă dacă pui oțet în apa în care fierbe orezul. Foto: orez fiert / Pixabay
ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă dacă adaugi oțet în apa în care fierbe orezul. Este un truc pe care mulți bucătari în folosesc, deși pare unul mai ciudat!

Ce se întâmplă dacă pui oțet în apa în care fierbe orezul

Acest truc este folosit mereu de maeștrii bucătari. Este un motiv foarte bine întemeiat pentru care tu ar trebui să pui oțet de fiecare dată când fierbi orez.

ADVERTISEMENT

Tot ce ai de făcut în acest caz este să pui o linguriță de oțet în apă în momentul în care aceasta începe să dea în clocot. În acest fel orezul se va găti perfect.

Dacă ai avut și tu vreun eșec în bucătărie cu boabele de orez care s-au fiert prea mult atunci cu siguranță acest truc te va salva.

ADVERTISEMENT

Poți să folosești în acest caz inclusiv oțet de orez pentru ca gustul să nu fie afectat în vreun fel. Acesta nu este prea greu de găsit și poate fi comandat inclusiv online, iar prețul său este în jur de 10 lei.

Ce alte trucuri pentru gătirea orezului se mai pot folosi în afară de adăugarea de oțet

Alte trucuri pentru ca orezul să iasă perfect de fiecare dată sunt cunoscute de cele mai pricepute gospodine. Conform acestora, înainte să punem orezul la fiert acesta trebuie spălat în mai multe ape pentru a scăpa de cantitatea în exces de amidon.

ADVERTISEMENT

Un alt truc folositor în bucătărie este să tăiem o felie de lămâie și să o punem în apa în care fierbe orezul pentru că acesta să rămână întreg.

Un alt lucru foarte important pe care ar trebui să-l știm când gătim orez este legat de temperatura de gătire. La început orezul trebuie fiert la temperatura maximă.

ADVERTISEMENT

După ce a dat în primul clocot trebuie să îl acoperim cu un capac și să dăm focul foarte încet. Așa vom avea cele mai bune rezultate.

ADVERTISEMENT
Tags: