Life

Ce se întâmplă dacă amesteci bicarbonat de sodiu cu pastă de dinți. Doar așa vei avea o mașină impecabilă

Trucul banal prin care mașina ta va arăta mereu ca nouă. Trebuie doar să amesteci bicarbonat de sodiu cu pastă de dinți și toți te vor invidia
03.12.2022 | 14:00
Ce se intampla daca amesteci bicarbonat de sodiu cu pasta de dinti Doar asa vei avea o masina impecabila
Truc simplu cu bicarbonat de sodiu și pastă de dinți. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Bicarbonatul de sodiu a stârnit mereu curiozitatea românilor care n-au ezitat să-l folosească în diverse combinații. Un bărbat a vrut să vadă cu ochii lui cât adevăr este în amestecul dintre bicarbonat și pasta de dinți. A făcut acest truc și a mers să-și frece mașina cu soluția finală.

Ce se întâmplă cu mașina când o dai cu amestec între bicarbonat și pastă de dinți

Nu mică i-a fost mirararea acestuia când a observat ce se petrece cu caroseria autovehiculului. Concret, spune bărbatul, nu trebuie deloc să cheltuiți o grămadă de bani pentru a repara zgârieturile de pe mașină. De altfel, service-urile atât așteaptă, clienți nu tocmai pregătiți.

ADVERTISEMENT

Micile „bube” de pe mașină pot fi eliminate foarte ușor și cu câteva ingrediente pe care sigur le ai în casa ta. Atragem, din nou atenția. Discutăm strict despre semnele mici, zgârieturile superficiale, nu despre mașini tamponate zdravăn care au nevoie neapărat de tinichigiu.

Trebuie doar să cureți bine zona lovită. Atât de bine încât să nu mai se regăsească praf sau murdărie. Ai nevoie acum de o cârpă pe care trebuie să o umezești. Peste ea aplici puțină pastă de dinți și bicarbonat, apoi mergi la locul cu pricina.

ADVERTISEMENT

Ai nevoie de mișcări circulare. Insistă câteva minute, lustruiește în funcție de cât de mare este zgârietura. Șterge urmele rămase pe caroserie și apoi usucă totul cu un prosop uscat sau cu un prosop de hârtie.

Nu se termină acum, deși rezultatul a început să arate destul de bine. Trebuie să repeți procedura de 3-4 ori până când zgârietura dispare în totalitate. În mod evident, vopseaua nu va fi la fel ca atunci când mașina a ieșit pe porțile magazinului, dar nici nu mai pare foarte rău.

ADVERTISEMENT

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit cu succes și în bucătărie, acolo unde puței curăța cuptoare, căni de cafea sau marmura pătată, pete de grăsime și gresie. Nu în ultimul rând scurgerile înfundate, argintăria și cuptorul cu microunde pot fi înfrumusețate cu el.