Life

Ce se întâmplă dacă pui cardul de credit pe routerul Wi-Fi. Greșeala imensă pe care multe persoane o fac

Ce se întâmplă dacă pui cardul de credit pe routerul Wi-Fi? O greșeală banală îți poate crea mai multe probleme decât crezi.
22.07.2023 | 23:15
Ce se intampla daca pui cardul de credit pe routerul WiFi Greseala imensa pe care multe persoane o fac
Ce se întâmplă dacă pui cardul de credit pe routerul Wi-Fi. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă dacă pui cardul de credit pe routerul Wi-Fi? Probabil știi deja că numeroase electrocasnice din casa îți pot afecta conexiunea la internet. Ce nu știai însă e că mici obiecte banale pot ajunge să fie distruse.

Ce se întâmplă dacă pui cardul de credit pe routerul Wi-Fi

Toată lumea își dorește să beneficieze de o conexiune optimă la internet. Sunt persoane care lucrează de acasă, ori oameni care pur și simplu vor să se bucure de o conexiune rapidă pentru jocuri, sau pentru filme.

ADVERTISEMENT

Și totuși unde să nu pui niciodată routerul Wi-Fi? Este bine cunoscut faptul că orice echipament electronic generează unde electromagnetice. Mai departe, acestea interferează cu funcționarea routerului.

Printre ele se numără frigiderul, cuptoarele cu microunde, dar și camerele wireless ori dispozitivele Bluetooth. Poate nu știai, dar nu trebuie să pui niciodată routerul Wi-Fi nici lângă cardul tău de credit, cu bandă magnetică, dar nici lângă cheile magnetice.

ADVERTISEMENT

Fiecare obiect în parte interferează în felul său. Spre exemplu, dacă pui un card pe routerul Wi-Fi, acesta nu va dăuna routerului. Pe de altă parte, acestea pot ajunge să se demagnetizeze. E nevoie de doar câteva ore până când acest lucru se va întâmpla, avertizează specialiștii.

Obiectele care afectează conexiunea la internet

Ai grijă să nu pui niciodată routerul Wi-Fi nici lângă acvariul din casă. Acesta crează umiditate, iar apa ajunge mai devreme sau mai târziu să împiedice trecerea undelor radio, lucru care afectează conexiunea la internet.

ADVERTISEMENT

Dacă alegi să pui routerul pe frigider, sau lângă el, află că de această dată, conexiunea la internet va fi afectată. De vină este câmpul electromagnetic produs unitatea de compresoare a frigiderului.

Nu pune router-ul Wi-Fi nici lângă calculator. Deși crezi că vei avea un internet mai bun, din contră, acesta va afecta funcționarea dispozitivelor Bluetooth cum ar fi o tastatură sau faimosul mouse fără fir.

ADVERTISEMENT

Unde să nu mai pui niciodată routerul Wi-Fi? În niciun caz lângă o oglindă. Oglinzile pot reflecta semnul, ori îl pot bloca. Spre exemplu, un dispozitiv router situat în spatele ușii unui dulap cu o oglindă va ajunge să fie ecranat.

ADVERTISEMENT