Life

Ce se întâmplă la granițele României. Casa unui pensionar din România, victimă colaterală a războiului din Ucraina

Ce s-a întâmplat cu casa unui pensionar de la granițele României. Locuința a fost victima colaterală a războiului din Ucraina.
16.08.2023 | 20:22
Ce se intampla la granitele Romaniei Casa unui pensionar din Romania victima colaterala a razboiului din Ucraina
Casa unui pensionar român, afectată de războiul din Ucraina. Sursa foto: The New York Times, Hepta/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat cu casa unui pensionar de la noi din țară, situată la granițele României. Locuința bărbatului a devenit o victimă colaterală a conflictului dintre Rusia și Ucraina.

Ce se întâmplă la granițele României. Casa unui pensionar român, afectată de războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina, început în urmă cu un an și jumătate, a generat numeroase victime până acum. Românii care locuiesc la graniță sunt și ei speriați. Un bărbat a avut parte de o întâmplare care l-a speriat, chiar în toiul nopții.

ADVERTISEMENT

Totul s-a întâmplat în Plauru, un sat liniștit din județul Tulcea, situat la marginea Deltei Dunării. Sunt puține case aici, iar locuitorii sunt puțini la număr, majoritatea pensionari. Liniștea a fost întreruptă de sunetele războiului din țara vecină.

În acest sat se aud zgomote de avioane de luptă și de explozii, lucru deja obișnuit pentru cei care locuiesc aici. Satul se află aproape de granița cu Ucraina, la aproximativ 200 de metri.

ADVERTISEMENT

Locuința lui Gheorghe Puflea, un pensionar în vârstă de 71 de ani, a fost afectată de război. Într-o noapte, bombardamentele asupra portului Ismail, din Ucraina, au generat mai multe explozii puternice.

Din acest motiv, geamurile casei lui Gheorghe Puflea au cedat din cauza undelor de șoc produse de atacul cu drone. Pensionarul a fost trezit din somn de sunetele pe care le-a auzit, după care a mers în curte și s-a adăpostit sub un par.

ADVERTISEMENT

Momentul descris de George Puflea a fost descris ca fiind “un film de război care rula chiar în pragul ușii mele”, potrivit redacția.ro. Întâmplarea l-a îngrozit pe bărbat, conștient de pericolul în care se poate afla. Rachetele de pe teritoriul Ucrainei erau vizibile pe cerul nopții și din satul Plauru.

Această întâmplare este dovada faptului că războiul nu îi afectează doar pe locuitorii Ucrainei, ci și pe cei de la noi din țară, care se află atât de aproape de pericol.

ADVERTISEMENT

“România, vecina NATO al Ucrainei, se află prea aproape de atacurile Rusiei în porturile dunărene”, scrie publicația The New York Times. Locuitorii de pe malul Dunării au fost îngroziți de bombardamentele de la începutul lui august.

ADVERTISEMENT
Tags: