Life

Ce se pune la rădăcina căpșunilor să crească mai repede. E un ingredient pe care îl ai sigur în casă

Produsul care nu trebuie să lipsească de la rădăcina căpșunilor pentru a se dezvolta mai ușor. Se găsește în locuința ta.
05.04.2024 | 18:40
Ce se pune la radacina capsunilor sa creasca mai repede E un ingredient pe care il ai sigur in casa
Produsul care nu trebuie să lipsească de la rădăcina căpșunilor pentru a se dezvolta mai ușor. Se găsește în locuința ta. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Ce se pune la rădăcina căpșunilor să crească mai repede. E un ingredient pe care îl ai sigur în casă. Descoperă în rândurile care este trucul ingenios pe care este bine să îl cunoști dacă ai în grădină aceste fructe delicioase.

Produsul care nu trebuie să lipsească de la rădăcina căpșunilor pentru a se dezvolta mai ușor. Se găsește în locuința ta

Produsul care nu trebuie să lipsească de la rădăcina căpșunilor pentru a se dezvolta mai ușor. Se găsește în locuința ta pentru că este folosit la multe preparate culinare. Cu siguranță, va fi de mare ajutor pentru plantele tale.

ADVERTISEMENT

Secretul fructelor savuroase și dulci constă în drojdie. Aceasta reprezintă un îngrășământ natural perfect pentru fructe pentru că are capacitatea de a furniza proteine, minerale, vitamina B și carbohidrați. Aceste substanțe ajută la dezvoltarea sistemului radicular al căpșunilor.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci 500 de grame de drojdie proaspătă cu 2,5 litri de apă. Cantitatea este extrem de importantă pentru a nu se deteriora plantele. Soluția obținută se lasă 1-2 zile la fermentat. Ulterior, se amestecă cu 20 de litri de apă.

ADVERTISEMENT

Conținutul trebuie diluat pentru că în felul acesta va fi mult prea concentrat și rezultatele nu vor fi cele dorite. Îngrășământul se pune la rădăcina tufelor de căpșuni de cel mult 3 ori pe an, începând cu luna aprilie.

Sfaturi pentru cultivarea căpșunilor

Căpșunile se numără printre cele mai delicioase fructe și nu este de mirare că agricultorii au câteva sfaturi pentru a le crește frumos și armonios. Solul în care se dezvoltă este foarte important pentru această plantă.

ADVERTISEMENT

Pământul nu trebuie să fie îmbibat cu apă pentru că atunci fructele ajung să se mucegăiască. De asemenea, e important ca solul să fie bine săpat și afânat. Se poate îmbogăți foarte ușor cu compost și nisip.

Le place un sol cu un nivel de aciditate mai ridicat, cu un pH situat între 5,8 – 6,2. Stolonii trebuie așezați în groapă vertical atunci când sunt plantați, iar rădăcinile trebuie să fie acoperite cu pământ. Miezul de frunze din centru trebuie să rămână la suprafață.

ADVERTISEMENT

Cultura de căpșuni poate fi întreținută între 3 și 5 ani, de aceea este indicat să fie înlocuită cu plante tinere din proprii stoloni. Căpșunile se coc foarte repede și se culeg atunci când fructele sunt uscate de soare. Nu se culeg când sunt ude pentru că se vor strica mai repede.

ADVERTISEMENT
Tags: