News

Ce spune Adrian Marinescu despre înmulțirea cazurilor de COVID-19. “Vorbim despre un minival”

Ce spune Adrian Marinescu despre înmulțirea cazurilor de COVID-19? Specialistul crede că România se confruntă acum cu un minival de îmbolnăviri.
30.03.2023 | 09:54
Ce spune Adrian Marinescu despre inmultirea cazurilor de COVID19 Vorbim despre un minival
Ce spune Adrian Marinescu despre înmulțirea cazurilor de Covid. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Ce spune Adrian Marinescu despre înmuțlirea cazurilor de COVID-19? Medicul spune că țara noastră se confruntă cu un ”minival”, însă nu există motive serioase de îngrijorare. În ultima săptămână cazurile de COVID-19 s-au înmulțit, conform datelor oficiale.

Ce spune Adrian Marinescu despre minivalul COVID-19?

Potrivit Wowbiz, Adrian Marinescu transmite în special persoanelor vulnerabile să fie atente în această perioadă, mai ales atunci când merg în spațiile închise. Deși numărul de cazuri e în creștere, sistemul și secțiile ATI nu ar trebui să resimtă nicio presiune deosebită, subliniază Marinescu.

ADVERTISEMENT

“Nu sunt un motiv de îngrijorare, însă vorbim de o realitate. În această conviețuire despre care noi vorbeam încă de la începutul anului 2022, avem și fluctuații. Conviețuire înseamnă Omicron și indiferent de subvariante, nu este ceva diferit în prezent. Chiar dacă avem o subvariantă nouă și în momentul de față, ea nu este mai agresivă sau diferită în vreun fel”, a declarat Marinescu pentru sursa citată.

Deși numărul de cazuri e în creștere, numărul persoanelor care au o formă severă de COVID-19 e mic, astfel că nu există presiune în secțiile ATI. ”Însă, ceea ce avem, după părerea mea, de câteva săptămâni, este un minival de COVID-19. Ceea ce înseamnă că avem, în mod clar, o creștere a numărului de infecții cu SARS-CoV-2, dar procentul formelor severe este în continuare foarte mic și doar cei care sunt în vârstă și au probleme asociate de sănătate fac acele forme severe.

ADVERTISEMENT

Asta nu înseamnă că discutăm despre o presiune la nivelul secțiilor de terapie intensivă, nu sunt multe internări în spitale. Cei mai mulți își rezolvă infecția și episodul acut ambulator“, a completat medicul Adrian Marinescu. Regulile pentru a ne proteja de COVID-19 rămân aceleași, deși nu e vorba de restricții.

“Fiind vorba despre această conviețuire, nu cred că sunt necesare restricțiile din primele valuri de pandemie. Eu zic că trebuie să discutăm de prudență așa că vorbim despre evitarea contactului cu o persoană care are o simptomatologie acută.

ADVERTISEMENT

Dacă există simptome, persoana ar trebui să nu meargă în colectivitate. Este valabil pentru grădinițe, școli și în general pentru locurile de muncă unde pot interacționa cu alți oameni“, a completat Marinescu. Așadar, regulile de igienă joacă un rol vital în această perioadă, pentru a nu ne îmbolnăvi.

“Nu trebuie să uităm nici de regulile de igienă, cu spălatul mâinilor cu apă și săpun și părerea mea este că în spațiile închise, mai ales pentru persoanele care au un risc de a face forme severe, adică acele persoane vulnerabile, masca este o măsură bună.

ADVERTISEMENT

Însă mare atenție, vorbim de spațiile închise, neaerisite și acolo unde interacționăm cu alți oameni și mai ales pentru cei care au un risc real de a face aceste forme de complicații”, a completat specialistul. Așadar, persoanele vulnerabile ar trebui să poarte în continuare mască de protecție, pentru a nu se expune riscului infectării cu COVID-19.

ADVERTISEMENT