News

Ce spune Ilie Bolojan despre bătălia cu Firea și Dan. Liberalul, inclus în sondajele pentru Primăria Capitalei comandate de partid

PNL-istul Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, a oferit prima reacție după ce PNL l-a trecut în sondaje pentru Primăria Capitalei.
03.12.2022 | 21:32
Ce spune Ilie Bolojan despre batalia cu Firea si Dan Liberalul inclus in sondajele pentru Primaria Capitalei comandate de partid
Ilie Bolojan, unul dintre cei mai vechi lideri ai PNL, nu e interesat să vină la București / Foto: Facebook Ilie Bolojan
ADVERTISEMENT

Ilie Bolojan a fost numele-surpriză de pe chestionarele propuse de PNL într-un sondaj electoral legat de Primăria Capitalei. Deși rezultatul a fost unul pozitiv, Bolojan nu a părut prea încântat de o posibilă luptă cu Gabriela Firea și Nicușor Dan.

Ilie Bolojan a ieșit în sondajele din București mai bine decât Nicușor Dan

Bolojan a declarat că nu știa despre acest sondaj și că ”nu se pune problema” să candideze pentru postul de primar al Capitalei.

ADVERTISEMENT

Ilie Bolojan a obținut un rezultat cu totul neașteptat în sondajul realizat de INSCOP pentru PNL, acolo unde șeful CJ Bihor a fost cotat cu 22% intenție de vot, la egalitate cu primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, arată News.ro.

Sondajul este condus de Gabriela Firea, fost primar al Capitalei, care ar primi 34% din voturi, dacă alegerile ar avea loc duminica viitoare. În acest clasament, Nicușor Dan are 17%, iar Vlad Voiculescu este cotat cu 11% din intenția de vot.

ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan un alt lider PNL ”testat” de conducerea partidului

Potrivit sursei citate, nu doar Bolojan este ”testat” în sondajele comandate de partid ci și alți lideri liberali. Printre aceștia se numără Rareș Bogdan, Sebastian Burduja sau Stelian Bujduveanu, ai căror nume vor fi introduse în sondajele de opinie comandate de partid.

Ile Bolojan este unul dintre liderii PNL cu o imagine pozitivă, care a refuzat mereu să iasă în față, preferând să facă politică la nivel local. Lui i s-ar fi propus funcții importante de la București, inclusiv cea de ministru sau de premier, însă de fiecare dată ar fi refuzat, arată Digi 24.

ADVERTISEMENT

Bolojan e membru PNL de aproape 30 de ani

Singura dată când a acceptat o poziție la București a fost în perioada 2007 – 2008, atunci când a fost secretar general al Guvernului. Printre măsurile pornite de la ințiativele sale se numără: eliberarea cazierului judiciar, fiscal, a pașaportului sau a certificatelor de înmatriculare auto în câteva ore.

Bolojan a fost primar al municipiului Oradea începând cu anul 2008 până în 2020, când a fost ales președinte al Consiliului Județean Bihor, cu 61,5%.

ADVERTISEMENT

Anterior, el a mai fost consilier local și prefect al județului Bihor (2005 – 2007). Ilie Bolojan este membru PNL din 1993.

 

ADVERTISEMENT