Life

Ce spune Iuliana Marciuc după scandalul votului de la Eurovision: „Nu știm care este problema acestei jurizări”

Iuliana Marciuc, șefa delegației României la Eurovision, a dat noi explicații despre ce s-a întâmplat, de fapt, cu jurizarea României de la concursul din 2022.
16.05.2022 | 13:44
Ce spune Iuliana Marciuc dupa scandalul votului de la Eurovision Nu stim care este problema acestei jurizari
Ce spune Iuliana Marciuc după scandalul votului de la Eurovision. Foto: Colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

Iuliana Marciuc, șefa delegației României la Eurovision, a făcut declarații în contextul scandalului de la Eurovision.

Explicațiile Iulianei Marciuc despre Eurovision

Nici până în acest moment nu se știe de ce voturile acordate de România Republicii Moldova au fost date, de fapt, Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Unele neconcordanțe au fost sesizate de echipa română formată pentru transmisiunea Eurovision și pentru voturi, abia în timpul finalei Eurovision, care a avut loc sâmbătă seara.

Producătorul de televiziune Liana Damian a fost cea care a observat unele neconcordanțe față de procesul verbal trimis către Uniunea Europeană de Radio și Televiziune  cu o zi înainte pentru Eurovision 2022.

ADVERTISEMENT

Ceea ce s-a întâmplat, în realitate, a fost că voturile juriului de la București nu au fost preluate. Iuliana Marciuc a declarat că au fost respectate toate procedurile EBU pentru acest proces.

Mai mult decât atât, în niciun moment nu i-a fost comunicată României o posibilă neregulă cu privire la organizarea voturilor, nici măcar în cadrul repetițiilor de la Torino.

ADVERTISEMENT

“Nu a dat niciun semn că ceva ar fi în neregulă cu votul nostru, împreună am aflat modificarea rezultatelor juriului de la executive superviser, cel pe care l-ați văzut”, a completat aceasta.

Iuliana Marciuc susține că nu a fost nicio neregulă la votul juriului român

Conform șefei delegației României la Eurovision, toate regulile au fost respectate întocmai, inclusiv cea cu necesitatea prezenței unui notar. Nici rezultatul final al juriului complet de la Eurovision nu a fost comunicat celor participanți, a subliniat aceasta.

ADVERTISEMENT

„Am sunat la București, am cerut să mi se dea și mie punctajul, pentru că până în acel moment nu îl știam și am cerut amănunte cu privire la felul în care a fost organizat juriul în studio.

Am aflat că a fost organizat cu toate regulile impuse de EBU, cu prezența unui notar obligatoriu, un notar care să sosească în studio înaintea membrilor juriului.

Membrii juriului nu au putut comunica între ei, nu au putut vorbi, a semnat fiecare fișa lui de jurizare, nu au văzut nici la final rezultatul total al juriului. În acest fel, nu știm care este problema acestei jurizări”, a declarat Iuliana Marciuc la televiziunea publică.

Iuliana Marciuc a transmis că a solicitat explicații oficiale pentru a afla care a fost motivul pentru care voturile țării noastre nu au fost luate în calculul clasamentului final, ci au fost reatribuite.

ADVERTISEMENT