News

Ce spune Marcel Ciolacu despre alegerile anticipate: ”România are nevoie de stabilitate”

Marcel Ciolacu s-a pronunțat, marți, despre scenariul ca alegerile anticipate să aibă loc în România. Liderul PSD a spus că țara are nevoie de stabilitate.
04.04.2023 | 12:36
Ce spune Marcel Ciolacu despre alegerile anticipate Romania are nevoie de stabilitate
Marcel Ciolacu, despre alegerile anticipate: ”E exclus. România are nevoie de stabilitate”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Alegerile anticipate nu sunt un scenariu pe placul lui Marcel Ciolacu. Liderul PSD spune că ”România are nevoie de stabilitate”, într-o perioadă extrem de dificilă din toate punctele de vedere.

Marcel Ciolacu, despre alegerile anticipate: ”E exclus. România are nevoie de stabilitate”

În acest debut de primăvară, în spațiul public s-a vehiculat ideea ca în România să aibă loc alegeri anticipate. Scenariul nu pare a fi pe placul celor mai importanți actori politici. Luni, de la Cotroceni, Klaus Iohannis spune că în țara noastră vor avea loc alegeri cel mai târziu la finalul anului viitor.

ADVERTISEMENT

La o zi distanță, președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că nici el nu este fan al alegerilor înainte de termen. Viitorul premier a declarat marţi, la Parlament, că în calitate de om politic niciodată nu exclude nicio variantă. În schimb, spune că, din poziția de om de stat, este exclus să avem anticipate, deoarece România are nevoie de stabilitate.

”Ca om politic niciodată nu exclud nicio variantă. Ca om de stat, din punctul meu de vedere, este exclus să avem anticipate, deoarece România are nevoie de stabilitate”, a afirmat Ciolacu, marți.

ADVERTISEMENT

Președintele Camerei Deputaților a adăugat că în prezent ”suntem într-o criză regională de securitate şi nu cred că România, Europa şi parteneriatul strategic pe care îl avem cu SUA în acest moment îşi permit alegeri anticipate sau altfel de crize în România”. De asemenea, Ciolacu a mai făcut trimitere și la situația pe plan extern. ”Uitați-vă la ce se întâmplă în ţările din jur”, punctat el.

Klaus Iohannis nu crede nici el în alegerile anticipate

Luni, într-o conferință de presă comună cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, Klaus Iohannis a fost întrebat despre scenariul alegerilor anticipate. Șeful statului a spus clar că e greu de ajuns în acest stadiu.

ADVERTISEMENT

Complicat de ajuns la alegeri anticipate, nu sunt prevăzute în Constituție”, a subliniat președintele. De asemenea, el a promis că se va ”implica pentru a garanta stabilitatea țării și un mers normal al lucrurilor publice”.

În același timp, președintele a întărit ideea că alegeri în România vor fi cel mai târziu la finalul anului viitor. ”Dacă, ad absurdum, nu se întâmplă așa și lucrurile se îndreaptă spre o situație de așa-zise alegeri anticipate, care expressis verbis nu sunt prevăzute în Constituție, dar, evident, ele pot avea loc, complicat de ajuns acolo.

ADVERTISEMENT

Va fi decizia Coaliției și eu mă voi implica pentru a garanta stabilitatea țării, pentru a garanta un mers normal al lucrurilor publice. Până la urmă, alegeri vor fi, cel mai târziu la sfârșitul anului viitor”, a spus Iohannis.

ADVERTISEMENT