News

Ce strategie nouă pregătește Elena Udrea pentru a scăpa de închisoare. Avocatul lucrează la ultimele detalii

Avocatul Elenei Udrea a declarat că duminică va merge la Penitenciarul de Femei Târgşor pentru a discuta despre strategia de apărare pe care o va aborda luni, la ÎCCJ.
17.06.2022 | 20:20
Ce strategie noua pregateste Elena Udrea pentru a scapa de inchisoare Avocatul lucreaza la ultimele detalii
Elena Udrea speră într-o decizie favorabilă la termenul de luni, de la ÎCCJ. Foto: facebook.com/EUdrea
ADVERTISEMENT

Este vorba despre recursul în casație formulat de Elena Udrea pentru a scăpa de condamnarea de 6 ani, primită în dosarul Gala Bute. La 23 mai, completul de la Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat judecarea acestei căi extraordinare de atac pentru luni, 20 iunie.

Elena Udrea se agață de recursul în casație de la ÎCCJ

La ultimul termen de la ÎCCJ, cei trei avocaţi angajaţi de Udrea au încercat să determine instanţa să înceapă dezbaterile. Demersul lor n-a avut succes, întrucât judecătorii au amânat procesul.

ADVERTISEMENT

Practic, magistrații de la ÎCCJ au stabilit că trebuie refăcut ordinul european de anchetă emis anterior şi îndeplinirea procedurii de citare a Elenei Udrea la locul în care condamnata era arestată în Bulgaria, țară în care a fost reținută la granița cu Grecia.

Anterior, fosta consilieră prezidențială transmisese că nu dorea să fie audiată de judecătorii români prin videoconferinţă din Bulgaria, dar ar dori să fie prezentă la proces.

ADVERTISEMENT

La această situație s-a ajuns după ce Elena Udrea a plecat din România la începutul lunii aprilie, înainte ca Instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani. A fost prinsă în Bulgaria, dar între timp a fost extrădată și încarcerată la Penitenciarul de Femei Târgşor. Cea care a ocupat funcția de ministru al turismului a efectuat acolo mai multe analize medicale.

Băgată în carantină la Târgșor

Aceasta este procedura obligatorie în perioada de carantină de 21 de zile, după încarcerare. În acest context, avocatul Veronel Rădulescu se va deplasa duminică la penitenciar pentru a pune la punct detaliile strategiei de apărare.

ADVERTISEMENT

Mai avem de pus la punct și alte lucruri ce țin de alte căi de atac care sunt pe rol. Este foarte important să discutăm pentru că luni este termen la recursul în casație. Din ce știu, ea vrea să fie audiată.

Mai avem de pus la punct și alte lucruri ce țin de alte căi de atac care sunt pe rol, cum ar fi o contestație în anulare sau altele care ar urma să fie introduse. De aceea mă duc să discutăm aceste aspecte”, a declarat Veronel Rădulescu pentru gandul.ro.

ADVERTISEMENT

Iunie 2018, o lună cu ghinion pentru Elena Udrea

Elena Udrea a fost condamnată în iunie 2018 la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Când a fost pronunțată această decizie definitivă, ea se afla în Costa Rica.

Fosta consilieră prezidențială plecase din țară la începutul anului 2018 și ceruse azil politic în Costa Rica. În cele din urmă, ea a fost reținută de Interpol în Costa Rica în octombrie 2018.

Eliberată în decembrie 2018, după ce judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) au decis că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la ÎCCJ, ea a revenit în România la 8 iulie 2019. Pedepsele definitive în dosarul Gala Bute au fost pronunțate de ÎCCJ în iunie 2018 și menținute prin decizia din 7 aprilie.

 

 

ADVERTISEMENT