Life

Ce studii are, de fapt, Andreea Esca. Puţină lume s-ar fi aşteptat la așa ceva

Ce studii are Andreea Esca, îndrăgita prezentatoare a Știrilor Protv, de la ora 19:00. Puțină lume s-ar fi așteptat la acest lucru.
02.02.2023 | 16:37
Ce studii are de fapt Andreea Esca Putina lume sar fi asteptat la asa ceva
Studiile urmate de Andreea Esca. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Andreea Esca este una dintre cele mai iubite prezentatoare de știri, din România. Deși o țară întreagă o cunoaște, nu multă lume știe ce studii are, de fapt, jurnalista.

Ce studii a terminat Andreea Esca

Andreea Esca este originară din București, aici unde a venit pe lume în anul 1972. Tot în Capitală și-a făcut școala, liceul și facultatea.

ADVERTISEMENT

Înainte de a se înscrie la liceu, Andreea Esca a urmat o unitate de învățământ cu program sportiv. Mai exact, până în clasa a VIII-a a fost elevă a școlii sportive ”Emil Racoviță”.

Și în prezent jurnalista își aduce aminte de cum a fost prima sa zi de școlăriță. În cadrul unui interviu, ea a menționat că încă mai ține legătura cu foști colegi, unii dintre ei fiind astăzi profesori de sport.

ADVERTISEMENT

”Ne-au asezat pe toti intr-un rand si au ajuns la concluzia ca eu si Costea Cristian eram cei mai scunzi asa ca ne-au pus in prima banca. Si asa am ramas pana intr-a 8 a.

Foarte interesant e ca si colegul meu de banca a mers apoi la Lazar, ca si mine, doar ca nu am mai nimerit in aceeasi clasa. Iar invatatoarea nostra era cea ma severa din scoala, dar si cea mai buna. O cheama Maria Stavar si ii multumesc cu aceasta ocazie pentru tot!

ADVERTISEMENT

Ma vad cu multi dintre ei, care acum sunt profesori de sport, deoarece eu am facut scoala generala la un Liceu sportiv. Si ii reintalnesc la bazin. Si tin legatura si cu alti colegi din scoala generala, dar care nu au fost neaparat cu mine chiar din clasa intai”, a spus Andreea Esca, potrivit stirileprotv.ro

După ce a absolvit clasa a VIII-a, Andreea Esca a fost admisă la Liceul ”Gheorghe Lazăr”, iar după ce a terminat și clasa a XII-a, a frecventat studiile universitare și postuniversitare la Școala Superioară de Jurnalism.

ADVERTISEMENT

Andreea Esca, program de pregătire profesională la CNN

Printre acestea, a urmat și programe de pregătire profesională la: CNN Atlanta (SUA), Centrul pentru Jurnalism Independent (Praga) și în Atena, Grecia, în 1994. Deși i s-a propus să lucreze la CNN Atlanta, ea a preferat să rămână tot în România, aproape de cei dragi.

În plan personal, Andreea Esca este căsătorită cu Alexandre Eram, din anul 2000. Cu acesta are doi copii: Alexia Eram și Aris Eram.

ADVERTISEMENT