Life

Ce studii are Nea Marin de la Poftiți pe la noi. Dansatorul muncește de la o vârstă fragedă

Câte clase are Nea Marin, vedeta de la Poftiți pe la noi. Cunoscutul coregraf a început să facă bani încă de când era adolescent.
12.01.2024 | 18:10
Ce studii are Nea Marin de la Poftiti pe la noi Dansatorul munceste de la o varsta frageda
Câte clase are Nea Marin, vedeta de la Poftiți pe la noi. Cunoscutul coregraf a început să facă bani încă de când era adolescent. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Ce studii are Nea Marin de la Poftiți pe la noi. Dansatorul muncește de la o vârstă fragedă. Pe numele său din buletin Marin Barbu, acesta este originar din Conțești, județul Teleorman. Este căsătorit și are două fiice.

Câte clase are Nea Marin, vedeta de la Poftiți pe la noi. Cunoscutul coregraf a început să facă bani încă de când era adolescent

Câte clase are Nea Marin, vedeta de la Poftiți pe la noi. Cunoscutul coregraf a început să facă bani încă de când era adolescent. În prezent, este unul dintre cei mai apreciați prezentatori de la Antena 1, deși aplică ”corecții” vedetelor autohtone.

ADVERTISEMENT

Muncește de la vârsta de 15 ani, când a fost nevoit să se întrețină pentru a termina liceul din Capitală. Tot atunci a fost numit coregraful Ansamblului Faur din București. Ulterior, a făcut parte din grupul de dans Călușarii din Costești.

În ceea ce privește studiile pe care le-a încheiat până la 65 de ani, vedeta de la Antena 1 a absolvit Școala Populară de Artă – secția coregrafie. În momentul de față, este unul dintre cei mai apreciați în acest domeniu artistic.

ADVERTISEMENT

De asemenea, montează spectacole și oferă consultanță ansamblurilor din România, în calitate de coregraf. Nea Marin de la Poftiți pe la noi a lucrat de-a lungul vremii cu numeroase personalități din țara noastră.

„În calitate de coregraf al Centrului Național de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale acord consultanță de specialitate tuturor ansamblurilor din România și montez diferite spectacole pentru mai multe ansambluri profesioniste din țară.

ADVERTISEMENT

Ca președinte mă ocup de promovarea ansamblurilor profesioniste, de amatori și de copii, care ne reprezintă atât în țară, cât și în străinătate la festivaluri naționale și internaționale”, spunea dansatorul în urmă cu ceva vreme, scrie kfetele.ro.

Nea Marin de la Poftiți pe la noi, un familist convins

Nea Marin de la Poftiți pe la noi spune despre sine că este un familist convins. Este însurat de 40 de ani cu Maria Barbu alături de care are două fiice, Dana și Larisa. Fata cea mică este cea care îi calcă pe urme în privința dansului.

ADVERTISEMENT

Mai mult, coregraful este și bunic de ceva vreme din partea fiicei sale mari. Pe nepoți îi cheamă Darius Andrei și Ana Maria. Mesele sunt foarte importante pentru vedeta de la Antena 1, care are obiceiul să se întâlnească cu cei dragi în fiecare duminică.

ADVERTISEMENT