Life

Ce trebuie să pui la rădăcina trandafirilor în luna martie. Pontul perfect pentru a înflori spectaculos

Ce se adaugă mereu la rădăcina trandafirilor în luna martie. Trucul ideal pentru a face florile să înflorească frumos și rapid.
15.03.2024 | 09:46
Ce trebuie sa pui la radacina trandafirilor in luna martie Pontul perfect pentru a inflori spectaculos
Ce se adaugă mereu la rădăcina trandafirilor în luna martie. Trucul ideal pentru a face florile să înflorească frumos și rapid. Sursa foto: plantura.garden
ADVERTISEMENT

Ce trebuie să pui la rădăcina trandafirilor în luna martie. Pontul perfect pentru a înflori spectaculos. Grădinarii au sfaturi prețioase pentru aceste plante frumoase și colorate, care sunt foarte apreciate de multe persoane.

Ce se adaugă mereu la rădăcina trandafirilor în luna martie. Trucul ideal pentru a face florile să înflorească frumos și rapid

Ce se adaugă mereu la rădăcina trandafirilor în luna martie. Trucul ideal pentru a face florile să înflorească frumos și rapid. Unul dintre cele mai importante sfaturi constă în zațul de cafea, care este bogat în azot.

ADVERTISEMENT

Acesta este un nutrient esențial pentru creșterea sănătoasă a rădăcinilor, fie că sunt în ghiveci sau afară. Concret, zațul de cafea se adaugă la baza florilor sau se poate transforma într-un compost pentru a îmbogăți solul.

De asemenea, un alt produs care este perfect pentru trandafiri este coaja de la ouă. Aceasta este o sursă bogată de calciu, esențial pentru sănătatea și dezvoltarea trandafirilor. Ele se zdrobesc și se amestecă cu solul din jurul rădăcinilor trandafirilor.

ADVERTISEMENT

În plus, soluția obținută se presară și pe stratul superior de sol. Mai mult decât atât, lucerna este ideală pentru a crește trandafirii frumos și armonios. Planta reprezintă o sursă excelentă de substanțe nutritive.

Cojile de banană, ideale pentru trandafirii din ghiveci

Lucerna este benefică pentru sănătatea trandafirilor. Pentru acest truc se adaugă o cană de făină de lucernă sau pelete de lucernă în sol pentru fiecare tufă de trandafir. Bananele sunt, de asemenea, bune pentru creșterea florilor.

ADVERTISEMENT

Foarte mulți specialiști obișnuiesc să adauge cojile de la banane în grădina de flori sau în ghiveci pentru a ajuta trandafirii să înflorească. Cojile de banane se taie și se îngroapă sub frunzele trandafirului, dar mai departe de tulpină.

O altă modalitate de a folosi cojile de banane este să le transformați într-o pastă cu ajutorul unei blender de bucătărie. În acesta se adaugă apă dacă este necesar și se lasă aparatul pornit pentru aproximativ 15 minute.

ADVERTISEMENT

Amestecul obținut se lasă ”să se odihnească”, apoi se aplică direct pe sol sub trandafir. Pe de altă parte, grădinarii trebuie să fie atenți foarte mult la solul care trebuie să fie bine afânat și irigat. Cenușa și cojile de nucă sunt îngrășăminte perfecte pentru flori.

ADVERTISEMENT
Tags: