Life

Enel România, veste importantă pentru abonați. Ce trebuie să faci cu prizele din casă

Enel România vine cu o veste importantă pentru abonații săi. Ce trebuie să faci cu prizele din casă dacă vrei un consum mai mic de energie?
04.11.2023 | 07:00
Enel Romania veste importanta pentru abonati Ce trebuie sa faci cu prizele din casa
Enel România, veste importantă pentru abonați. Sursă foto: Pinterest, Hepta / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Enel România aduce o veste importantă pentru abonați. Este vorba despre prizele din casă, dar și despre impactul pe care acestea îl au asupra facturii la energie pe întregul an.

Enel România, veste importantă pentru abonați

Enel România le vorbește clienților despre prizele din casă. Poate mulți nu își dau seama, dar într-un singur an de zile, prizele obișnuite pot ajunge să consume mai multă energie decât am fi crezut.

ADVERTISEMENT

Tocmai din acest motiv, Enel România le recomandă clienților să schimbe prizele din casă. Ce alternativă au? Prizele inteligente s-ar părea că sunt o alegere cu mult mai bună.

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook a companiei, se menționează că optând pentru prize inteligente, se poate face o economie de aproape 10% la consumul anual de energie electrică.

ADVERTISEMENT

În același timp, prizele inteligente pot fi controlate de la distanță. Spre deosebire de prizele din casă normale, pe care mulți clienți le au, acestea pot fi pornite de la distanță doar atunci când este nevoie.

„Fii Smart Pe Energie și alege să înlocuiești prizele obișnuite de acasă cu unele inteligente, pe care le poți controla de la distanță, astfel încât să le pornești doar când ai nevoie de ele. Astfel, faci o economie de aproximativ 10% la consumul anual de energie electrică”, anunță Enel România, în postare de pe contul oficial de Facebook.

ADVERTISEMENT

Ce avantaje oferă prizele inteligente

Ce beneficii oră prizele inteligente și de ce sunt o alternativă mai bună, recomandată inclusiv de Enel România? O astfel de priză poate fi controlată cu ajutorul telefonului mobil, de la distanță.

Astfel, instalând aplicația de care e nevoie, o persoană poate să oprească sau să pornească alimentarea la curentul electric. Totodată, prizele inteligente sunt foarte ușor de utilizat. Singura diferență o face consumul de energie.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește prețurile, o priză inteligentă costă 40 de lei, conform unei oferte de pe site-ul Emag. Prețurile pot ajunge însă chiar și la câteva sute de lei. Totul diferă în funcție de produsul ales, dar și de specificațiile acestuia.

ADVERTISEMENT