Life

Ce urmează pentru George Buhnici după ce nu s-a prezentat la CNCD. Cristian Jura: „Foarte rar acordăm mai multe termene”

Cristian Jura, membru al Colegiului Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), a explicat ce urmează să se întâmple cu George Buhnici după ce nu s-a prezentat la audierea din 27 iulie.
01.08.2022 | 19:31
Ce urmeaza pentru George Buhnici dupa ce nu sa prezentat la CNCD Cristian Jura Foarte rar acordam mai multe termene
Ce urmează să se întâmple cu George Buhnici după ce nu s-a prezentat la primul termen stabilit de CNCD. Foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

George Buhnici ar fi trebuit să se prezinte miercuri, 27 iulie, la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Instituția s-a autosesizat după ce fosta vedetă Pro TV a făcut declarații controversate în care a jignit femeile. Vloggerul nu a făcut acest lucru, iar Cristian Jura, membru al Colegiului Director, a explicat pentru FANATIK ce urmează să se întâmple.

Ce se va întâmpla cu George Buhnici după ce nu s-a prezenta la CNCD. Cristian Jura a explicat ce urmează

CNCD s-a autosesizat după ce, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, George Buhnici a făcut declarații controversate în care a spus, printre altele, că merge la mare pentru a vedea piele și le-a sugerat femeilor să dea pe “la săliță”, deoarece nu-și dorește să privească vergeturi sau celulită pe plajă.

ADVERTISEMENT

De altfel, a spus despre soția, Lorena Buhnici că „arată ca o minoră”. Prima audiere a fost stabilită pentru miercuri, 27 iulie 2022, însă George Buhnici nu s-a prezentat, avocata sa motivând că acesta are nevoie de mai mult timp pentru a-și pregăti apărarea.

Contactat de FANATIK, Cristian Jura, membru al membru al Colegiului Director al CNCD, a explicat că, după ce instituția a luat măsuri, alte două petiții în acest sens au fost primite. Totuși, lipsa de reacție a societății civile i-a surprins pe el și pe ceilalți membri ai instituției.

ADVERTISEMENT

George Buhnici riscă o amendă între 2000 și 100.000 de lei

Pentru declarațiile sale, George Buhnici riscă să primească o amendă între 2000 și 100.000 de lei, însă aceasta va fi stabilită în următorul termen, care cel mai probabil va avea loc în septembrie, având în vedere că membrii CNCD se află în concediu în perioada imediat următoare.

„Pentru faptele în care este discriminat un grup de persoane, în cazul de față, domnul Buhnici s-a adresat femeilor în general, așadar ne putem raporta la un grup și nu la o persoană, amenda este între 2000 și 100.000 de lei. 

ADVERTISEMENT

Într-adevăr, nu s-a prezentat la primul termen de audiere. Reprezentantul legal al domnului Buhnici a solicitat o amânare pentru pregătirea apărării. 

Următorul termen acordat, și ultimul, va fi în septembrie. În practica Consiliului pentru Combaterea Discriminării, foarte rar acordăm mai multe termene”, a spus Cristian Jura, pentru FANATIK. 

ADVERTISEMENT

Recent, George Buhnici a publicat un videoclip în care și-a cerut scuze public pentru afirmațiile sale, iar Cristian Jura a mărturisit că CNCD ține întotdeauna cont atunci când acest lucru se întâmplă.

George Buhnici nu este un caz singular

Cristian Jura a mai adăugat că, din nefericire, cazul lui George Buhnici nu este unul singular și că multe din cazurile care ajung la CNCD au ca obiect discriminarea femeilor.

„Din păcate, numărul de cazuri primite și analizate de CNCD și care au ca obiect discriminările la care sunt supuse femeile sunt foarte numeroase. Între o treime și jumătate din numărul total de cazuri primite, au ca obiect femeile. 

Fie că vorbim de hărțuire, fie că discutăm despre hărțuire morală, de reîntoarcerea din concediul de creștere al copilului, de angajare, promovare, salarizare…”, a mai spus Cristian Jura.

ADVERTISEMENT