Sport

Ce urmează pentru naționala României până la Euro 2024. Două amicale în iunie înainte de plecarea spre Germania

Naționala României a încheiat acțiunea din luna martie și de acum intră în linie dreaptă pentru participarea la Euro 2024.
28.03.2024 | 10:46
Ce urmeaza pentru nationala Romaniei pana la Euro 2024 Doua amicale in iunie inainte de plecarea spre Germania
Naționala României a încheiat acțiunea din luna martie și de acum intră în linie dreaptă pentru participarea la Euro 2024. Sursă foto: SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” merg la un turneul final după o pauză de 8 ani. Ei vor debuta la competiția din Germania împotriva reprezentativei Ucrainei, care și-a obținut biletele după barajul din Liga Națiunilor.

Programul naționalei României până la debutul la Euro 2024

Selecționerul Edi Iordănescu a putut să-și facă o imagine destul de limpede în privința potențialului naționalei României pentru Euro 2024, după amicalele cu Irlanda de Nord (1-1, pe Arena Națională) și Columbia (2-3, la Madrid).

ADVERTISEMENT

Este clar că ”tricolorii” vor avea o misiune teribil de grea la turneul final, acolo unde vor întâlni în faza grupelor Ucraina, Belgia și Slovacia, iar cele două jocuri de pregătire din această lună au arătat anumite carențe în angrenajul formației.

Odată încheiată acțiunea din luna martie, jucătorii naționalei se vor întoarce la echipele de club. Principala lor misiune este să joace cât mai mult pentru a fi într-o formă bună la turneul final, dar în același timp să fie atenți și să evite accidentările.

ADVERTISEMENT

De altfel, și Edi Iordănescu a marjat foarte mult pe ideea că ”tricolorii” trebuie să prindă cât mai multe minute la cluburi. ”În următoarea perioadă este o mare provocare, mai ales pentru cei care au probleme la club. Trebuie să meargă la club acum să se impună și să aibă minute. Nu mă bucură dacă jucătorii merg la mai bine și au mai puține minute jucate”, a declarat el.

Selecționerul va anunța pe 10 iunie lotul pentru Euro 2024

În următoarele 2 luni, selecționerul și staff-ul său vor trebui să monitorizeze atent toți jucătorii aflați în vizor pentru Euro 2024 și să decidă lotul final pentru competiția care va avea startul pe 14 iunie.

ADVERTISEMENT

Este adevărat că ”tricolorii” vor mai avea 2 meciuri amicale până la plecarea spre Germania, cu Bulgaria pe 4 iunie și cu Liechtenstein pe 8 iunie, ambele pe stadionul Steaua, însă atunci nu va mai fi loc de prea multe modificări.

Chiar Edi Iordănescu a vorbit despre jocurile de pregătire din luna iunie și a dezvăluit faptul că la acel moment va trebui să folosească un lot definitivat. Anunțul oficial cu privire la jucătorii care vor merge la turneul final se va face pe 10 iunie.

ADVERTISEMENT

Bulgaria și Liechtenstein sunt două formații modeste, iar selecționerul va avea ocazia să mai sudeze din relațiile de joc. Vecinii de la sud de Dunăre au o singură victorie în ultimele 13 partide jucate, un 1-0 într-un amical cu Tanzania jucat la Baku, pe 22 martie.

Bulgaria a încheiat pe ultimul loc grupa din preliminariile pentru Euro 2024, din care au mai făcut parte Ungaria, Serbia, Muntenegru și Lituania. Trupa lui Ilian Iliev a încheiat grupa cu 4 puncte și fără victorie.

Liechtenstein este fără victorie din toamna anului 2020, iar în afară de egalul obținut marți cu Letonia a înregistrat nu mai puțin de 23 de înfrângeri consecutive. Este clar că acest joc a fost programat pentru a le crește moralul ”tricolorilor” înainte de turneul final.

Edi Iordănescu a ales strategic baza de pregătire a naționalei României la Euro 2024

Naționala României se va pregăti și va fi cazată pe perioada Euro 2024 în Bavaria, la baza de pregătire de la Wurzburg. Orașul are aproximativ 130.000 de locuitori, se află la 115 kilometri de Frankfurt, 270 de kilometri de Munchen și 300 de kilometri de Koln. În orașul bavarez sunt și 1.500 de român rezidenți.

Așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, pe lângă condițiile de antrenament oferite de hotel și stadionul de antrenament, Edi Iordănescu a ales o zonă liniștită pentru ”tricolori”. Totodată, alegerea a fost făcută și în funcție de modalitatea de transport.

Gara din Wurzburg asigură linie de transport rapid direct către toate cele 3 orașe, unde „tricolorii” vor da piept cu adversarele din faza grupelor la Euro 2024. De asemenea, baza de pregătire din Wurzburg se află la aproximativ 4 kilometri de hotelul unde va fi cazată naționala României.

Unde va sta naționala România înainte de meciurile din Germania

Pe perioada turneului final din Germania, delegația României va fi cazată la Hotel Melchior Park, un hotel de 4 stele care va fi folosit în exclusivitate de ”tricolori”. Aici se încadrează jucătorii, staff-ul tehnic, staff-ul medical, staff-ul adițional, staff-ul suport și managementul FRF.

Toată lumea din delegație va fi cazată în camere single. Hotelul are 3 etaje și dispune de un centru SPA, piscină caldă, saună, bazin rece, sală de fitness. Hotel Melchior Park a fost deschis în 2017.

Jucătorii naționalei României vor efectua ședințele de pregătire pe AKON Arena, stadionul formației germane Wurzburger Kicker, care este lider în campionatul Regional Bavaria. Stadionul a fost renovat ultima oară în urmă cu 7 ani și are o capacitate de 13.090 de locuri. Terenul dispune de nocturnă și instalație automatizată de irigare.

În preziua partidelor de la turneul final, naționala României va sta în hoteluri stabilite de UEFA. Astfel, “tricolorii” vor fi cazați pe rând la INFINITY Hotel & Conference Resort în Munchen, la Radisson Blu Hotel în Koln și la Radisson Blu Hotel din Frankfurt.

Programul echipei naționale la Euro 2024

La Campionatul European din Germania, echipa națională va juca primele meciuri din grupa E în perioada 17 iunie – 26 iunie.

  • 17 iunie: România – Ucraina (Munchen, ora 16:00)
  • 22 iunie: Belgia – România (Koln, ora 22:00)
  • 26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, ora 19:00)

naționala României Euro 2024

ADVERTISEMENT