Sport

Ce urmează pentru Simona Halep după titlul de la Melbourne Summer Set 1. Vine și primul Grand Slam din 2022?

Simona Halep a câștigat primul ei turneu din 2022. Românca s-a impus în finala de la Melbourne Summer Set 1, după ce a învins-o în două seturi pe Veronika Kudermetova, scor 6-2, 6-3.
09.01.2022 | 11:02
Ce urmeaza pentru Simona Halep dupa titlul de la Melbourne Summer Set 1 Vine si primul Grand Slam din 2022
ADVERTISEMENT

Simona Halep a început cum nu se poate mai bine 2022. După un an în care nu a câștigat niciun trofeu, constănțeanca a triumfat încă de la primul turneu WTA la care a participat.

A 20-a jucătoare a lumii a câștigat turneul Melbourne Summer Set 1 după o finală disputată în fața Veronikăi Kudermetova, scor 6-2, 6-3, care a durat o oră și 15 minute.

ADVERTISEMENT

Pentru Halep, acesta este cel de-al 23-lea trofeu din carieră. Românca nu mai câștigase un turneu din 2020, atunci când se impusese pe zgura de la Roma.

Ce urmează pentru Simona Halep după titlul de la Melbourne Summer Set 1

În urma câștigării primului turneu WTA al anului, Simona Halep a încasat un cec în valoare de 31 de mii de dolari și 280 de puncte WTA.

ADVERTISEMENT

După succesul de la Melbourne, jucătoarea în vârstă de 30 de ani are parte și de o ascensiune în clasamentul WTA. Ea va urca până pe locul 15 în ierarhia mondială.

În mod normal, Simona Halep ar fi trebuit să participe săptămâna viitoare la WTA Sydney, dar s-a retras de pe tabloul principal pentru a se menaja pentru primul Grand Slam al anului.

ADVERTISEMENT

Astfel, următorul turneu la care va participa Simona Halep este chiar Australian Open 2022, desfășurat în perioada 17-30 ianuarie. AO și US Open sunt cele două Grand Slam-uri care îi lipsesc din palmares Simonei, ea reușind succese la Roland Garros și Wimbledon.

Cea mai bună performanță a lui Halep la „Antipozi” datează din 2018, atunci când a ajuns până în finală, dar a pierdut în trei seturi în fața lui Caroline Wozniacki, scor 6-7, 6-3, 4-6.

ADVERTISEMENT

 Simonei Halep i-a mulțumit lui Darren Cahill după victoria de la Melbourne

„Este minunat să am un nou discurs aici, pe acest teren. Acum trei ani, după finala Australian Open, am vorbit ca învinsă. Veronika, te felicit. Poate nu ai jucat cel mai bun tenis al tău, dar îți urez succes la Australian Open.

Mulțumesc echipei mele, știu că nu este ușor să lucreze cu mine. Dar haideți să continuăm cu victoriile, îmi place acest sentiment. Mulțumesc și lui Darren Cahill, l-am văzut pe ecrane.

Este în continuare în familia mea, chiar dacă nu mai face parte din echipă. Felicit organizatorii, condițiile sunt foarte bune, ne simțim în siguranță”, a declarat Simona Halep.

ADVERTISEMENT