Life

Ce viteză au la internet Digi, Vodafone, Orange sau Telekom. Cum verifici de pe telefon sau tabletă ce îți livrează, de fapt, operatorul. O poți face în doar câteva secunde

Ce viteză au la internet Digi, Vodafone, Orange sau Telekom? Poți verifica singur pe internet sau pe tabletă ce îți livrează, de fapt, operatorul.
16.09.2023 | 10:32
Ce viteza au la internet Digi Vodafone Orange sau Telekom Cum verifici de pe telefon sau tableta ce iti livreaza de fapt operatorul O poti face in doar cateva secunde
Ce viteză au la internet Digi, Vodafone, Orange sau Telekom. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce viteză au la internet Digi, Vodafone, Orange sau Telekom? Poate te-ai întrebat măcar o singură dată acest lucru. Asta în condițiile în care orice opțiune activată, ori abonament plătit, promite anumite servicii.

Cum verifici de pe telefon sau tabletă ce îți livrează, de fapt, operatorul

Un studiu recent a arătat ce viteză la internet au Digi, Vodafone, Orange sau Telekom. De asemenea, poți afla și singur ce îți livrează operatorul tău, de fapt, pe site-ul nrpef.com.

ADVERTISEMENT

Să începem prin a afla care operator are cea mai mare și cea mai bună viteză la internet. Se pre că Orange România conduce detașat. Iar asta e valabil atât la viteza de upload, download, cât și rapiditatea în streaming.

Astfel, rezultatele arată că Orange are o viteză la internet de 2G ->5G. Totodată, operatorul a înregistrat și 90.000 de puncte în cadrul studiului. Locul doi, surpriză, nu este ocupat de Digi, cum ar fi crezut mulți.

ADVERTISEMENT

Vodafone se află la nu foarte mare distanță de Orange.  Avem apoi internetul oferit de Telekom, dar și cel de la Digi. Deși Digi Mobil are oferte destul de atractive când vine vorba de prețul abonamentelor, s-ar părea că internetul nu este chiar atât de bun.

Ce viteză au la internet Digi, Vodafone, Orange sau Telekom

Mai exact, Digi are cea mai mică viteză la internet. Este vorba despre 58.273p. În cadrul studiului există și însă câteva explicații. Astfel, poți afla de ce există o atât de mare diferență de viteză la internet între Digi, Orange, Vodafone și Telefon.

ADVERTISEMENT

În primul rând studiu are la bază testele efectuate de utilizatorii aplicației mobile nPerf, disponibilă gratuit pe iOS și Android. În perioada 1 iulie 2021 și 30 iunie 2022, 27.297 de teste au fost efectuate.

Iar diferențele sunt unele destul de uimitoare. Spre exemplu, la Orange există o viteză de descărcare de 145 Mb/s, adică de 2,2 ori mai rapid decât Vodafone. Această viteză este și de 4 ori mai rapid decât Telekom, dar și aproape de 6 ori mai rapid decât Digi.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, tot Orange conduce și atunci când vine vorba despre viteza de încărcare, dar și despre experiența de streaming pe YouTube. În același timp, operatorul a avut și cea mai bună rată de performanță în streaming video pe mobil.

ADVERTISEMENT