Life

Cum să faci rețeta de negresă din cartof dulce. Vei obține un desert sănătos, dar și aromat

Cum poți prepara, la tine acasă, cel mai simplu și cel mai delicios desert. Rețeta de negresă din cartof dulce pe care o poate încerca orice gospodină.
26.03.2024 | 00:09
Cum sa faci reteta de negresa din cartof dulce Vei obtine un desert sanatos dar si aromat
Cum poți transforma cartoful dulce în cel mai delicios desert. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

În ultima vreme, alimentația sănătoasă a început să fie preocuparea multor persoane. Un regim alimentar echilibrat înseamnă alcătuirea cu mare atenție a meniului din fiecare zi. Însă, asta nu înseamnă că, din când în când, nu te poți delecta cu deserturi delicioase și sănătoase, în același timp.

De ce ingrediente ai nevoie pentru a face, la tine acasă, negresa din cartof dulce

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că alimentația echilibrată este cheia unui organism sănătos. Cu atâtea variante de produse și preparate existente în comerț, nu este de mirare că este din ce în ce mai greu să rezistăm tentației.

ADVERTISEMENT

Pentru o dietă echilibrată este foarte importantă dozarea cantității de alimente consumate. Din când în când, satisfacerea micilor pofte culinare este permisă. Însă, nu trebuie să devină un obicei, mai ales dacă vorbim de deserturi sau produse cu un conținut ridicat de zahăr.

Dacă nu știți cu ce să vă mai răsfățați papilele gustative, atunci puteți încerca negresa din cartof dulce. Este o rețetă simplă pentru care nu aveți nevoie de prea multe ingrediente.

ADVERTISEMENT

Pentru a prepara acest desert simplu, aveți nevoie de două căni de cartofi dulci pe care trebuie să îi fierbeți și să îi mărunțiți. Apoi, vor mai fi necesare și o jumătate de cană de unt topit, două ouă și un sfert de cană de lapte de cocos.

Lista ingredientelor continuă cu o cană de zahăr brun, o linguriță extract de vanilie, o cană de făină de grâu și jumătate de cană de pudră de cacao. De asemenea, veți mai avea nevoie și de o linguriță de praf de copt, jumătate de linguriță de sare și jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară, de fapt, cel mai simplu și mai delicios desert de post

Înainte de a trece la prepararea propriu zisă a desertului, asigurați-vă că preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetați o tavă. Apoi, într-un bol încăpător amestecați cartofii fierți și pisați cu untul topit, laptele de cocos și extractul de vanilie.

După ce s-au omogenizat suficient de bine toate ingredientele, puteți adăuga și zahărul brun. Continuați să amestecați până se incorporează bine zahărul.

ADVERTISEMENT

Într-un alt vas, se amestecă ingredientele uscate, adică făina, pudra de cacao, sarea și bicarbonatul de sodiu. Toate se adaugă peste compoziția precedentă și se amestecă până se omogenizează.

Acum că aluatul este gata, se poate pune în tava tapetată. Dacă este cazul, se poate nivela cu o spatulă. Pentru a putea fi servită, negresa din cartofi dulci are nevoie de maxim 30 de minute să se coacă. Însă, în funcție de tipul cuptorului, timpul de coacere poate varia.

După ce a fost scoasă din cuptor, prăjitura trebuie lăsată să se răcească. Abia după acest pas se poate tăia în cubulețe. Poftă bună!

ADVERTISEMENT