Life

Cea mai gustoasă și pufoasă pâine de casă. Rețeta din trei ingrediente, fără frământare

Cum prepari cea mai gustoasă și pufoasă pâine de casă, fără frământare. Rețeta are doar trei ingrediente și se prepară ușor.
13.02.2024 | 13:57
Cea mai gustoasa si pufoasa paine de casa Reteta din trei ingrediente fara framantare
Rețeta de pâine de casă cu doar trei ingrediente. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Cum să prepari cea mai gustoasă și pufoasă pâine de casă. Poți folosi o rețetă simplă, cu numai trei ingrediente. Nu este nevoie de frământare, iar rezultatul este unul uimitor.

Cum să faci cea mai gustoasă și pufoasă pâine de casă cu doar trei ingrediente

Pâinea este un aliment consumat de mulți români, alături de diverse preparate, indiferent că este făcută acasă sau achiziționată de la supermarket.

ADVERTISEMENT

Deși este la îndemână să o cumperi de la o brutărie sau de la un magazin, e bine să încerci să o prepari acasă atunci când ai timp. Există o rețetă foarte simplă, pentru care ai nevoie de puține ingrediente.

Pâinea va ieși pufoasă și nici nu vei mai dori să o achiziționezi de la magazin după ce faci această rețetă. Iată ingredientele de care ai nevoie, precum și pașii care trebuie urmați.

ADVERTISEMENT

Pentru a prepara pâine de casă, ai nevoie doar de jumătate de cană de făină, 2 lingurițe de drojdie și 2 lingurițe de sare. La acestea se mai adaugă 2 căni și jumătate de apă fiartă.

Mod de preparare pentru pâinea de casă

Toate ingredientele, în afară de apă, se amestecă într-un bol mai mare, folosind o lingură de lemn. Cu ajutorul drojdiei din aluat se va produce fermentație și se va declanșa dioxid de carbon, ceea ce va produce mișcare în aluat.

ADVERTISEMENT

Peste ingredientele din bol se adaugă apă caldă, după care se amestecă până când făina uscată nu mai este vizibilă. Recipientul se acoperă cu o folie de plastic și cu un prosop și se lasă timp de aproximativ două ore. În acest timp, aluatul va dospi.

După cele două ore, aluatul se descoperă și se frământă de la stânga spre dreapta, până când se obține o formă ovală. La sfârșit, se învârte ușor aluatul prin tapetare pe margini pentru a se adapta formei rotunde, notează acasa.ro.

ADVERTISEMENT

Se pune hârtie de copt în tava în care se pune pâinea la copt. Totul se pune în cuptorul preîncălzit, la 230 °C, timp de 35 de minute. Între timp, aluatul se acoperă cu un capac.

După cele 35 de minute, capacul se îndepărtează, iar pâinea se mai lasă la copt pentru încă 5 – 10 minute. După ce oprești cuptorul, pâinea se mai lasă la răcit pentru circa 30 de minute, după care se poate tăia.

ADVERTISEMENT