News

Cea mai mare captură de droguri la Vama Bechet. Peste un milion de comprimate erau ascunse printre semințe de floarea soarelui

Camionul era condus de un cetățean bulgar. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru trafic de droguri de risc.
29.08.2023 | 11:18
Cea mai mare captura de droguri la Vama Bechet Peste un milion de comprimate erau ascunse printre seminte de floarea soarelui
Cea mai mare captură de droguri la Vama Bechet. Foto: Poliția de Frontieră
ADVERTISEMENT

Captură de droguri impresionantă la Vama Bechet, din județul Dolj, acolo unde polițiștii de frontieră au descoperit peste un milion de comprimate, în valoare de peste 3 milioane de euro. Acestea erau ascunse printre semințe de floarea soarelui.

Cea mai mare captură de droguri la Vama Bechet

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), comprimatele găsite aveau ca substanță activă Alprazolam, aflată pe lista drogurilor de risc din România.

ADVERTISEMENT

Drogurile erau transportate cu un autocamion încărcat cu semințe de floare soarelui. La volan se afla un cetățean bulgar. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru infracțiunea de trafic de droguri de risc.

„În compartimentul pentru marfă al mijlocului de transport au fost descoperite, pe lângă marfa transportată, mai multe cutii cu medicamente. În urma controlului amănunţit s-a stabilit că pachetele respective conţineau 79.119 blistere cu 1.186.785 de comprimate.

ADVERTISEMENT

Aveau ca substanţă activă Alprazolam, substanţă care se găseşte în Tabelul nr 3 din Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri”, se precizează în comunicat, potrivit Agerpres.

Totodată, rezultatul expertizei efecuată de specialiști a fost pozitiv. Procurorii DIICOT din Craiova continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „introducere sau scoatere din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc”.

ADVERTISEMENT

Autocamionul a fost indisponibilizat la Vama Bechet de autorități. Inițial, cetățeanul bulgar care conducea autocamionul a fost reținut, iar apoi arestat preventiv pentru următoarele 30 de zile.

Un traficant de droguri și-a ascuns substanțele în trusa medicală

Un bucureștean a fost prins cu droguri în mașină, în timp ce se deplasa pe DN7, în Drăganu, județul Argeș. Evenimentul s-a produs în urmă cu o săptămână, după ce omul a fost oprit în trafic pentru un control.

ADVERTISEMENT

Pentru că polițiștilor li s-a părut că bărbatul avea un comportament suspect, au decis să îi verifice și autoturismul. În urma acțiunii, agenții au găsit ascunse în trusa medicală droguri de risc și mare risc: cantități de cannabis, ecstasy și metonitazene (opioid), dar și un cântar și un grinder.

Totodată, oamenii legii au aflat că bărbatul era sub control judiciar tot pentru trafic de droguri. El a fost reținut pentru 24 de ore, iar apoi arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma faptei sale.

ADVERTISEMENT