Life

Cea mai mare greșeală pe care o faci când gătești. Ce să nu pui niciodată în preparatele tale, deși e destul de tentant

Știi că fără să vrei faci o mare greșeală când gătești? Evită să mai adaugi asta în preparatele tale. Pare tentant, însă nu e atât de sănătos.
16.12.2023 | 20:53
Cea mai mare greseala pe care o faci cand gatesti Ce sa nu pui niciodata in preparatele tale desi e destul de tentant
Cea mai mare greșeală pe care o faci când gătești. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă și tu obișnuiești să gătești des, află că o mare greșeală îți poate face rău. Poate fi tentant să adaugi anumite ingrediente în rețetele tale, însă rezultatul nu este chiar unul sănătos.

Cea mai mare greșeală pe care o faci când gătești

Există o mulțime de rețete pe care poți să le gătești. În fiecare dintre ele însă o să regăsești un ingredient comun și anume sarea. Este însă aceasta o alegere chiar atât de sănătoasă?

ADVERTISEMENT

Specialiștii ne recomandă să ne gândim de două ori. Într-adevăr, mâncarea fără sare pare că nu are gust. Adevărul este însă că depinde modul în care o preparăm, dar și ce alte ingrediente alegem să folosim.

Un strop de sare poate fi adăugat pentru gust, însă nu mai mult de atât. Cei de la Insider ne recomandă să optăm mai degrabă pentru anumite condimente, precum oregano, piper și nu numai.

ADVERTISEMENT

Acestea pot da preparatului nostru un gust cât se poate de aromat. De asemenea, nu va mai fi nevoie să adăugăm atât de multă sare, iar preparatul nu va mai avea un conținut ridicat de sodiu.

Ingrediente care înlocuiesc sarea

Ce alternative ai? Sursa citată ne recomandă să luăm niște sare aspră pe care să o amestecăm cu diferite plante. Combinația obținută o putem adăuga fără griji în preparatul nostru.

ADVERTISEMENT

Iar o altă greșeală pe care poate o faci și tu când gătești este cea legată de ”grăsimi”. Există o mulțime de produse din comerț pe eticheta cărora scrie ”conținut scăzut de grăsimi”. Sunt ele însă alegerea sănătoasă?

Cercetările au demonstrat că organismul nostru are nevoie de grăsimi sănătoase. Iar acestea se regăsesc de cele mai multe ori în alimente precum pește sau în avocado. Iar grăsimile au și ele rolul lor.

ADVERTISEMENT

Potrivit Mayei Krampf, fondatoarea Wholesome Yum, “permit absorbția vitaminelor A, D, E și K”. De asemenea, o cantitate optimă de grăsime protejează organele și de asemenea ne oferă și energie.

Drept urmare, cea mai bună alegere nu ar fi produsele cu un conținut scăzut de grăsime. Contează mai degrabă cantitatea pe care alegi să o adaugi atunci când gătești rețeta ta preferată

ADVERTISEMENT