Life

Cea mai mare greșeală pe care o poți face în bucătărie. La ce distanță se pune, de fapt, hota de aragaz

Ce distanță trebuie să existe, de fapt, între hota și aragazul din bucătăria ta. Detaliul la care ar trebuie să fie atentă toată lumea.
03.02.2024 | 17:50
Cea mai mare greseala pe care o poti face in bucatarie La ce distanta se pune de fapt hota de aragaz
Ce distanță trebuie să fie între hotă și aragaz. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

Aproape că nu există bucătărie care să nu fie dotată cu hotă pentru aragaz. Aceasta este foarte utilă, mai ales pentru gospodinele care gătesc mult și nu vor ca mirosul de mâncare să ajungă în toată casa. Aparent simplu de montat, hotele nu sunt la fel de eficiente dacă nu sunt poziționate la distanța corectă față de aragaz.

Cât de important este tipul de hotă pe care îl alegi pentru bucătăria ta

Hota este unul dintre cele mai folositoare electrocasnice din bucătărie. Aceasta nu ocupă mult spațiu și ajută în cazul în care nu vrei ca mirosul de mâncare să se răspândească în toată casa. De obicei, cei care montează hotele în propriile bucătării țin cont doar să fie deasupra aragazului și nimic mai mult.

ADVERTISEMENT

Nu multă lume știe, dar montarea hotei nu este deloc atât de simplă precum pare. Pentru a funcționa așa cum trebuie, aceasta trebuie amplasată la o anumită distanță față de aragaz. Această distanță nu doar că este una recomandată de specialiștii, dar este și una sigură.

În primul rând, înainte de a afla la ce distanță se pune hota fața de aragaz, trebuie să iei în considerare tipul ei. În funcție de caracteristicile pe care le are, depinde și distanța la care trebuie să se afle față de aragaz.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, pe piață există mai multe tipuri de hote. De la cele care se montează sub dulap, până la cele telescopice sau incorporate în blat. Așa că, în funcție de modelul care crezi că se potrivește cel mai bine la tine în bucătărie, trebuie să fii atent la distanța pe care trebuie să o ai între hotă și aragaz.

Cum măsori corect distanța dintre aragaz și hotă

Aparent simplu de stabilit, această distanță poate fi o provocare. Mai ales dacă nu ai mai făcut asta înainte. Dacă îți este frică sau nu te pricepi, cel mai bine este să apelezi la ajutorul unui specialist.

ADVERTISEMENT

Așa cum era de așteptat, distanța dintre aragaz și hotă diferă de modelul acesteia. De obicei, se recomandă ca hota să fie la fel de lată cât este aragazul, pentru a acoperi întreaga suprafață. Dacă este mai mare, nu este nicio problemă. Capacitatea ei de a absorbi aburul și mirosul va fi mult mai mare.

Atunci când alegi să montezi hota, trebuie să ții cont de faptul că nu este recomandat să fie prea aproape de aragaz. În acest fel, riști ca atunci când gătești, grăsimea să murdărească suprafața hotei.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să reții este faptul că odată montată, hota este foarte greu de repoziționat. În funcție de tipul de aragaz pe care îl ai în bucătărie, distanța dintre el și hotă diferă. Astfel, în cazul aragazului pe gaz, distanța minimă este de 65 de centimetri, iar cea maximă este de 80 de centimetri.

În ceea ce privește aragazul electric, distanțele sunt altele. În acest caz, se recomandă ca distanța minimă să fie de 55 de centimetri, iar distanța maximă să fie de 80 de centimetri.

ADVERTISEMENT
Tags: