News

Cea mai neagră zi pentru Israel de la începutul războiului cu Hamas. 21 de soldaţi au fost ucişi în două explozii

Două clădiri minate au explodat după ce au fost lovite de o rachetă Hamas, provocând moartea a peste 20 de soldaţi israelieni.
23.01.2024 | 12:27
Cea mai neagra zi pentru Israel de la inceputul razboiului cu Hamas 21 de soldati au fost ucisi in doua explozii
Războiul dintre Israel şi Hamas a început pe 7 octombrie 2023 Foto: IDF
ADVERTISEMENT

Armata israeliană (IDF) a anunțat că 21 dintre membrii săi au fost uciși în Fâșia Gaza, când două clădiri s-au prăbușit în urma unei explozii puternice, iar un tanc a fost lovit în plin de o rachetă trasă de teroriştii Hamas.

Clădirile s-au prăbuşit peste soldaţii israelieni

Este cea mai mare pierdere suferită într-o singură zi de forțele armate israeliene în războiul de peste trei luni pe care îl duce împotriva militanților Hamas.

ADVERTISEMENT

După cum relatează publicaţia “Times of Israel”, armata israeliană încă investighează cauza exploziei, dar se crede că aceasta a fost cauzată de o rachetă trasă asupra unei clădiri în care erau depozitate mine.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a făcut publice informațiile după ce autorităţile au ridicat cenzura asupra acestuia caz.

ADVERTISEMENT

Hagari a spus că 21 de soldați au fost uciși când un tanc care păzea forțele israeliene a fost lovit și, în același timp, a avut loc o explozie în două corpuri de clădire cu două etaje, în care militarii IDF au plantat explozibili pentru a le distruge. Explozia le-a făcut să se prăbușească peste soldaților israelieni.

„Încă studiem și investigăm detaliile evenimentului și cauzele exploziei”, a spus Hagari, într-o conferință de presă. Luptele aprige și atacurile israeliene s-au intensificat recent în zona din jurul orașului Khan Younis, din sudul Fâşiei Gaza. Israelul crede în continuare că şefii Hamas și ostaticii israelieni se află în rețeaua de tuneluri subterane din zonă.

ADVERTISEMENT

Circumstanțele în care cei 21 de militari au fost uciși nu sunt tocmai clare. Se pare că aceştia nu se aflau într-o misiune ofensivă, ci una defensivă. Soldaţii au fost angajaţi în descoperirea zonei destinate a fi utilizată ca bandă de securitate între granița Fâșiei Gaza și suburbii.

Locul unde s-a produs dezastruoasa explozie se află la 600 de metri de graniță și la aproximativ un kilometru de Kibbutz Kissufim. Din casele din Gaza este posibil fără nicio problemă să se lanseze rachete antitanc și tiruri de mortiere, scrie presa israelienă..

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor militare, 220 de soldați IDF au fost uciși de la începutul ofensivei terestre israeliene în Fâșia Gaza, la sfârșitul lunii octombrie. De asemenea, peste 1.200 au fost răniți.

ADVERTISEMENT
Tags: