News

Cea mai scumpă cină. 19 milioane dolari pentru câteva ore cu miliardarul Warren Buffett, al 7-lea cel mai bogat om din lume

Magnatul american Warren Buffet s-a ”închiriat” pentru uriașa sumă de 19 milioane de dolari. Atât s-a licitat pentru o cină cu renumitul afacerist, banii urmând să fie donați unei cauze umanitare.
18.06.2022 | 19:27
Cea mai scumpa cina 19 milioane dolari pentru cateva ore cu miliardarul Warren Buffett al 7lea cel mai bogat om din lume
Warren Buffett strânge bani în scop caritabil, luând cina cu diverși afaceriști / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un ofertant anonim s-a arătat dispus să plătească 19 milioane de dolari pentru a lua cina cu omul de afaceri american Warren Buffett. Banii vor fi donați unei organizații caritabile din San Francisco.

Cina cu Warren Buffett, cel mai scump articol cu scop caritabil vândut prin eBay

Suma a fost stabilită în cadrul celei de-a 21-a ediții a licitației organizate de cel supranumit ”oracolul din Omaha”, arată agenția Reuters.

ADVERTISEMENT

Licitația s-a desfășurat vineri seara, prin intermediul platformei eBay și a stabilit un nou record, devenind ”cel mai scump articol vândut vreodată prin licitație, în beneficiul unei organizații caritabile”, spun reprezentanții platformei online

Precedentul record a fost stabilit în anul 2019 și era de ”doar” 4,57 milioane de dolari. Ulterior, timp de doi ani, acțiunea a fost suspendată din cauza pandemiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT

53,2 milioane euro a strâns milionarul din ”ieșirile la masă”

Beneficiarul sumelor de bani strânse este Glide Foundation, o organizație caritabilă cu sediul în San Francisco.

Warren Buffett are 91 de ani și este proprietarul conglomeratului Berkshire Hathaway. Prima astfel de licitație organizată de el a avut loc în anul 2000. În total, în ultimii 22 de ani, au fost strânși 53,2 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, printre câștigătorii unor astfel de licitații se numără: David Einhorm, fondatorul fondului Greenlight Capital și Ted Weschler, are a plătit 5,25 milioane dolari pentru a lua masa cu Buffett în anii 2020 și 2011. Ulterior, Weschler a fost angajat la Berkshire Hathaway.

Identitatea câștigătorului din acest an nu a fost dat publicității.

Warren Buffett și-a donat acțiunile la companiile sale

Warren Buffett este al șaptelea cel mai bogat om al lumii, cu o avere de aproximativ 93,4 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes. El a promis că va dona o parte din averea sa.

ADVERTISEMENT

În 2006, Buffett a donat mai mult de jumătate din acțiunile pe care le deținea la Berkshire Hathaway, iar săptămâna trecută a mai renunțat la un pachet de 4 miliarde de dolari. În continuare, el deține 16% din conglomerat, însă și-a păstrat poziția de președinte și pe cea de director general.

Grupul Barkshire Hathaway deține compania feroviară BNSF, compania de asigurări auto Geico și participații la Apple Inc sau Bank of America Corp.

ADVERTISEMENT
Tags: