Life

Cea mai urâtă mașină electrică din lume. Cum arată modelul Amber, cel care ar trebui să concureze cu Tesla

Tesla are concurență serioasă. Noul model de mașină electrică ce urmează să se lanseze cât de curând a stârnit un val de controverse în online
07.01.2024 | 14:28
Cea mai urata masina electrica din lume Cum arata modelul Amber cel care ar trebui sa concureze cu Tesla
ADVERTISEMENT

Anul acesta, rușii vor să ia cu asalt piața automobilelor și nu cu orice model, ci cu unul electric. Momentan, Amber este în stadiul de prototip, dar deja a reușit să stârnească o mulțime de reacții controversate în online. Cum arată mașina care ar trebui să fie adversara de temut a modelului Tesla.

Cum arată prototipul Amber, dezvoltat de ruși

Anul 2024 sună promițător pentru industria mașinilor electrice. Până acum, supremația era deținută de faimosul model Tesla dezvoltat de Elon Musk. Ei bine, acest lucru s-ar putea schimba, căci rușii au de gând să lanseze și ei o mașină electrică.

ADVERTISEMENT

Modelul se numește Amber și este dezvoltată de Avtotor. Momentan, este la stadiu de prototip și a fost testată de către cei de la Institutul Politehnic Moscova. Amber se dorește a fi o versiune preliminară a automobilului care va ieși pe ușile fabricii anul acesta.

Cei care au văzut deja mașina electrică, spun că este cel mai urât automobil care a putut fi produs, vreodată. Designul ei nu este deloc atrăgător, însă, asupra lui și-a dat acordul Ministerul Industriei și Comerțului din Moscova.

ADVERTISEMENT

”Cea mai urâtă mașină din lume”, așa cum este catalogată în mediul online urmează să fie produsă într-un număr de 50.000 de exemplare pe an. Contrar aspectului ei hidos, costurile de producție nu au fost deloc unele mici.

Mașina electrică produsă în Rusia va putea fi cumpărată abia din 2025

Cei de la Avtotor au declarat pentru presa din Rusia că pentru dezvoltarea unui automobil electric de capacitatea lui Amber s-au investit sume colosale. Mai exact, 4.8 milioane de euro. A fost nevoie și de un laborator unde să se poată testa vehiculul, iar acesta a costat 4.2 milioane de euro.

ADVERTISEMENT
amber mașină electrică
Amber va avea un design european, iar bateria ei va putea fi închiriată. Sursa foto: X

Fiind în stadiu de prototip, producătorii spun că nu aceasta va fi versiunea finală a lui Amber. Avtotor promite îmbunătățire semnificative la capitolul design, astfel încât să poată scăpa de eticheta de ”cea mai urâtă mașină din lume.”

Acționarul principal de la Avtotor crede foarte mult în această mașină, mai ales că a fost concepută pentru toate categoriile de oameni. Vor exista modele potrivite pentru tineri, pentru familiile numeroase, dar și pentru persoanele cu dizabilități.

ADVERTISEMENT

Designul final al lui Amber va fi unul în stil european. Însă, Avtotor a ținut să precizeze că toate componentele mașinii au fost dezvoltate și fabricate acasă, în Rusia. Compactă și accesibilă, Amber are mari șanse să câștige inimile rușilor și nu numai.

Va mai dura până când Amber va putea fi achiziționată de către public. Producătorii estimează că modelul va fi produs în masă abia în anul 2025. Cei care vor să o cumpere trebuie să știe că bateria ei va putea fi închiriată, nu cumpărată.

ADVERTISEMENT