Life

Rusia se pregătește să lanseze cea mai urâtă mașină din lume. Cum arată automobilul electric Amber

Rusia va lansa anul viitor o mașină electrică. Prototipul lui Amber a stârnit, deja, un val de reacții pe toate rețelele sociale
19.12.2023 | 18:51
Rusia se pregateste sa lanseze cea mai urata masina din lume Cum arata automobilul electric Amber
Rusia va lansa o mașină electrică anul viitor Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În plin război cu Ucraina, se pare că preocupările Rusiei sunt diverse. Într-un context destul de sensibil, țara condusă de Vladimir Putin atrage atenția tuturor prin lansarea unui prototip de mașină electrică. Rușii i-au găsit deja un nume și nu este de mirare că au împărțit internetul în două.

Mașina electrică din Rusia va fi lansată, oficial, în ultimul trimestru al anului viitor

Niciodată să nu judeci o carte după copertă, spune un vechi proverb. Recent, uzina rusească Avtotor din Kaliningrad a anunțat că va veni pe piață cu un model de mașină electrică. Fiind primul de acest fel lansat în Rusia, nu este de mirare că a atras atenția tuturor.

ADVERTISEMENT

Pe numele ei Amber, mașina va ieși de pe porțile uzinei din Kaliningrad abia în ultimul trimestru al unui viitor. Însă, până atunci, au fost publicate câteva imagini cu mașina electrică.

Cei care au apucat să o vadă nu au avut nevoie de prea multe cuvinte pentru a o descrie. Pe scurt, Amber este ”cea mai urâtă mașină din lume”. Nu știm dacă și-a atras ura din cauza contextului existent sau chiar este un model nefericit.

ADVERTISEMENT

Au existat și voci care au analizat mai bine prototipul și au ajuns la o concluzie. Și anume, aceea că mașina electrică este departe de a avea un șablon original. Se pare că aceasta a fost copiată după modelul european MINI.

mașina electrică fabricată în Rusia
Așa arată prototipul lui Amber, mașina electrică produsă într-o uzină din Rusia. Sursa foto: X

Amber va fi lansată sub forma a trei modele compacte

În ciuda tuturor controverselor, rușii știu foarte bine ce ținte vor să atingă anul viitor. Compania rusească are de gând să producă nici mai mult, nici mai puțin de 50.000 de mii de exemplare pe an.

ADVERTISEMENT

Deși mulți spun că este o mașină urâtă, pentru crearea ei s-au cheltuit mulți bani. Numai dezvoltarea designului a costat 4.8 milioane de euro, iar laboratorul de testare s-a ridicat la suma de 4.2 milioane de tineri.

Dezvoltatorii acestui model speră ca vânzarea de mașini Amber să se facă în număr cât mai mare. Această mașină electrică a fost concepută pentru toate tipologiile de persoane și au fost luate în calcul multe coordonate sociale.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Amber va fi creată în modele diferite care să se potrivească nevoilor fiecăruia. Și anume, un model pentru tineri, unul pentru familii și un mod pentru persoanele cu dizabilități.

Pe rețelele sociale, Amber a început să facă vâlvă, deși mai este mult timp până va fi lansată oficial. Din păcate, munca dezvoltatorilor ei a atras numai critice și vorbe dure pe platformele social media.

ADVERTISEMENT